Last news in Fakti

2 Октомври, 2016 09:17 1 715 0

Тръмп можел да не плаща данъци 18 години

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • данъци-
  • загуби-
  • финанси-
  • критика-
  • доходи

Месец до изборите в САЩ

Тръмп можел да не плаща данъци 18 години - 1
Снимка: БТА/ AP

През 1995 година Доналд Тръмп декларирал загуби в размер на 916 милиона долара, което е можело да му донесе данъчно облекчение, разкри „Ню Йорк Таймс“.

Изданието посочва, че загубите е можело да отърват богаташа от плащането на данъци за следващите 18 години.

Причина за финансовия крах на Тръмп са били лошото управление на три казина, неуспешният му опит да се намеси в авиопазара и неподходящият момент за покупна на хотел „Плаза“ в Манхатън.

Изданието не посочва дали Тръмп се е възползвал от възможността да не плаща федерални данъци за близо две десетилетия. От лагера на републиканеца отказаха да коментират документите.

В навечерието на изборите в САЩ за президент Доналд Тръмп стана обект на остри критики заради нежеланието си да публикува своята данъчна декларация. По време на първия телевизионен дебат очи в очи с Хилъри Клинтън той заяви, че ще го направи, ако тя направи същото с имейлите, заради които кандидатката на демократите бе подложена на огън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА