2 Октомври, 2016 23:26 1 512 0

Германия се готви за президентството на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • президент
Германия се готви за президентството на Тръмп - 1

Високопоставени политици от Германия за започнали тайни сондажи с хора от предизборния щаб на кандидата на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп. Това  разкрива авторитетното сп. „Шпигел”.

Според изданието това е сигнал, че Берлин се готви за времето, когато Тръмп ще е стопанин на Белия дом.

„Шпигел” припомня, че германските политици дълго време не вярваха, че Тръмп ще спечели номинацията на Републиканската партия, но в момента те се готвят за негова победа.

Министерството на външните работи на Германия и представителите на посолството на Германия във Вашингтон се опитват да контактуват с републиканския щаб, при това, ако с помощниците на Хилъри Клинтън официалните лица на Германия се срещат открито, то с хората на Тръмп те се опитват да общуват не твърде явно.

„Шпигел” отбелязва, че външният министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в несвойствен за него недипломатичен маниер нарече Тръмп „проповедник на ненавистта”.

Основният мотив е страхът от това, че американският президент за първи път от времето на Втората световна война може да ликвидира НАТО. Разбира се, ако в Белия дом влезе милиардерът.

В Берлин считат, че ако Доналд Тръмп стане президент, то той ще се откаже от редица свои най-радикални изявления, но въпросът за преразпределението при финансирането на НАТО със сигурност ще бъде на дневен ред, а Берлин в този случай ще се наложи да си бръкне в хазната.

А самият канцлер Ангела Меркел беше определена от милиардера като „наивница от старата социалистическа школа”.

Голяма част от въпросителните обаче ще паднат още в началото на ноември. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: