Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 08:43 1 308 1

Джонсън говори за "страната Африка"

  • борис джонсън-
  • страната-
  • африка

Той говори пред Републиканската партия

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън говори за Африка като за „тази страна“, съобщи „Индипендънт“.

Това стана по време на негова реч пред Съвета на Консервативната партия. Джонсън описа света като „по-опасен и по-тревожен“ в сравнение с преди 10 години. Той подчерта, че британските ценности „продължават да вадят света от бедността“.

Според него Африка може да приеме повече британски ценности. Джонсън се притеснява, че много от африканските държави стават тоталитарни.

„Средната продължителност на живота в Африка се е повишила, след като тази страна влече в световната икономическа система“, заяви Джонсън.

Според него доверието към свободния пазар и демокрацията е било наранено. Джонсън заяви, че Великобритания трябва да приеме, че е била наранена от войната в Ирак и финансовата криза. Според него референдума за Brexit е „вот за свободни икономика и политическа свобода“.

Той говори и за големия брой жертви от конфликти по света. Джонсън смята, че те са в резултат от „липсата на увереност на Запада“. Джонсън беше обявен за външен министър на Великобритания през това лято. Той беше назначен от новия премиер Тереза Мей.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Всички раздават ценности, дееа и безгръбначите лицемери! А какво прибират срещу тия ценности - я петрол, я газ, я диаманти, я злато, я разни пазари..... и ако може раздаваните ценности да се изплащат в тяхната валута - я долар, я паунд....

    Аман от раздавачи на ценности и спасители на света!
Новини по държави: