Last news in Fakti

3 Октомври, 2016 11:50 919 0

Георгиева: Всички части на света трябва да се видят на върха на ООН

  • кристалина георгиева-
  • оон-
  • източна европа

Тя е уверена, че може да спечели вота за генерален секретар на организацията

„ООН ще бъде много по-всеобхватна с жена от Източна Европа за генерален секретар.“ Това бе заявено от представителя на България в надпреварата за поста Кристалина Георгиева, цитирана от ABC.

„Аз съм много ясна при определянето на посоки. Аз мога да убеждавам. Има свои убеждения и мога да държа хората със себе си. Доказала съм, че мога да се справя с дадена работа, колкото и трудна да е тя.

Беше ми трудно да приема кандидатурата, защото осъзнавах, че надпреварата вече е твърде напреднала. Тогава обаче си помислих, че ако не се кандидатирам никога няма да разбера какво би се случило, ако изпусна шанса си. За това и го направих. Надявам се, че ще бъда преценявана по заслуги, а не по продължителността на кампанията си. Принципът на универсалността основателно се цени високо. Но не значи ли това, че всички региони по света би трябвало да могат да видят себе си там горе на върха на организацията? И няма ли да бъде наистина справедливо половината от населението на планетата, което още не се е виждало там, да може да го направи?“, заяви Георгиева.

Тя поясни, че вече е получила подкрепа от Унгария, Хърватия, Черна гора и Латвия. Ако бъде избрана за генерален секретар на ООН, Георгиева ще работи за примирие в Сирия и спазване на климатичното споразумение в Париж. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА