Last news in Fakti

4 Октомври, 2016 09:03 4 343 27

US дипломати са били упоени в Русия

  • русия-
  • дипломати-
  • упоени-
  • санкт петербург-
  • сащ-
  • конференция

Американските власти са притеснени

US дипломати са били упоени в Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама американски дипломати са били упоени по време на конференция в Русия през миналата година, съобщи радио „Свободна Европа“.

Инцидентът е станал в бара на хотел в Санкт Петербург, където през ноември 2015 година се е провела конференция на ООН срещу корупцията. Американските власти са много загрижени.

Според тях този инцидент е част от по-мащабен план за тормозене и дразнене на официалните лица, пристигнали от Съединените американски щати. И двамата служители са пътували с дипломатически паспорти.

Интересно е, че въпросната конференция в Санкт Петербург е била първата след налагането на санкциите срещу Русия, на която са допуснати дипломати от Вашингтон. Западните санкции бяха наложени заради анексирането на Крим през 2014 година.

Освен дипломатически представители, от САЩ на форума са присъствали членове на неправителствени организации, както и академици.

Според американските власти са били упоени двама души – мъж и жена – с т.нар. „date rape drugs“. Това са вещества, често използвани при опит за изнасилване. Tе са много силни и опасни. Този вид хапчета нямат цвят или мирис и могат да бъдат пуснати в чашата с алкохол, когато лицето не гледа или е отишло до тоалетната. След като ги погълнат, лицата могат да изпитат дискомфорт, объркване и невъзможност да се отбраняват. Защитните реакции се забавят.

Единият дипломат се е почувствал зле и е отишъл в западна клиника, за да извърши тестове на кръвта. В този момент обаче електрозахранването е спряло и не е успял да направи пробите. След известно време напуснал Русия, но вече било късно да се направи анализ на кръвта.

Тъй като дипломатите не са били високопоставени, от Вашингтон решили да не вдигат врява за инцидента. Въпреки това САЩ изразяват безпокойство от случилото се, което според тях е умишлено действие на руските служби.

Атаките срещу американски дипломати и журналисти в Русия датират от десетилетия. През последните години те зачестиха – на фона на влошените отношения между Кремъл и Запада заради конфликта в Източна Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски гении

    3 1 Отговор
    Бреййй тя много прясна тая новина, отпреди година........кой знае как са се натряскали двамата "дипломати" и да се замаже положението се обяснява че били упоени.......хем да се обвинят и руснаците в още нещо. Пък не се знае дали не са били някви агенти, маскирани като дипломатически лица, каквито всъщност са много от разведчиците по света.
  • 2 Тодоров

    3 1 Отговор
    Това е голяма смехория. Като не могат да носят на пиене, тези американски "дипломатчета" да не сядат да пият в руски бар. Били служители с дипломатически паспорти. Такива "служители" най-често са от някоя "централа", занимаваща се със "специфична дейност". Ако наистина са били упоени, то е било тънък намек от руските им колеги да не си пъхат носа, където не им е работа.
  • 3 заради конфликта

    2 1 Отговор
    Тея са се омотали с водка и са решили да го изиграят на агенти. Спряло електричеството, когато тръгнал за западна болница и не можал да стигне до нея??? А нямало ли е локално земетресение, което да му е спънало краката и като е тупнал да му е спрял тока? Ей, че ги измислят ама...
  • 4 Житан

    3 1 Отговор
    Нация която се напива с бира,отишла на гости на нация дето изтрезнява с бира...елементарно Уотсън
  • 5 Реалист

    1 4 Отговор
    Пак се напълни с тролове - путлеристи тука. Ама все едни разбирачи, сякаш са били на място. Голяма годост, няма що - да носиш на пиене докато паднеш под масата като орките. Национален спорт да пият до припадък, а една кола не могат да сглобят като хората.

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 6 да го кажем направо

    2 1 Отговор
    Хаааххахххаааа...тия вече чупят всички възможни граници за реалност....Дали наистина си мислят че им вярваме??? Ако наистина така мислят-явно са тотално изперкали....
  • 7 656

    2 1 Отговор
    Хахахаха абе големи хумористи сте с тази историйка бе, били упоени, че ме размяхте
  • 8 абе овча главо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    А стига спами бе.Всеизвесно е кои нации са най-големите пияници-англичани,шведи и финланци,поляци,естонци,българи...Дори в последните години в челото на класацията се появиха и азиатски държави.А това с падането под масата най-го умеят англичани и поляци..
  • 9 Де юре

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Ми ти, като краварски трол, какво се буташ при русопутофилите? Защото си те представям под тема с руски дипломати накълвали се в Ню Йорк примерно. То ще бъде вой, то ще бъде изживяване на болезнен оргазъм и така! Аман от козяшки!
  • 10 Ярослав Станчев

    1 1 Отговор
    Не знаех,че най-обикновено напиване вече му викат "упояване".И аз така се упоявам като изсмуча 700-800 грама гроздомицин.И сега да съдя казана,че ми е сварил ракията и я е оставил на 50 градуса ли???
    Тия кравари съвсем се оляха в опитите си да злепоставят друга държава.Сега ще е интересно дали ще го обявят за акт на агресия срещу американските интереси или ще се разбере,че дипломатите им са се натряскали с водка и не са знаели къде се намират.
  • 11 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    тва е силата на путиновистите .лакардии и празни приказки.

    Коментиран от #14

  • 12 ТАКТИКА

    1 1 Отговор
    ПО-ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ,ВИЦ ЛИ Е ИЛИ АНАЛНИ НАПЪНИ.Как само на клетите американци им слаган нещо в устите,ушите,носовете и задниците,ами да вземат да се изолират и да не ходят по чуждите държави и без това кадето минат се фекална диря остават.
  • 13 Гост

    1 1 Отговор
    Пълни глупости са написани пак тука.лошо много лошо
  • 14 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Деске ма, кво си ревнала кат вдовица за... Я кажи по добре какво е предназначението на баровете и с каква цел продават алкохол? Не ли за да се упояват клиентите до известна степен? И до там ли стигнаха краварите, да не знаят какво се консумира в такива заведения?

    Поне си проличава от такива пасквили кое е нормално и какво искат да ни пробутат за "агресия".

    Коментиран от #15

  • 15 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    полов предназначението на баровете ние добре го знаем,но и добре знаем за руското гостоприемство към американски журналисти и дипломати през последните години,а и не само през последните.тва е поредна случка с такива и дори някоя от всичките да е била преекспонирана останалите едва ли са.има една книга руски дневници се казва на стаинбег,прочети я ако имаш възможност да го направиш,там убедения русофил и про комунист разказва за пътуването си в ссср и за гостоприемството на местната власт при посещението му :).явно за 70 години нищо не се е променило!

    Коментиран от #16, #19, #21

  • 16 Наглите

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    ООоооо ето го и ТО...я кажи ни сега тук-наистина ли вярваш в тази плоска лъжа???
  • 17 кон

    1 1 Отговор
    Шопите имат една поговорка" Лани/ миналата година на шопски/ баба пръднала, сега и замирисало"

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Тролче, що така излълзаваш само за да припюеш любимите си путинисти, а никакъв те няма когато трябва да защитиш американските терористи?
  • 20 50stotinki

    1 0 Отговор
    Щом от Ростролферма яростно отричат, обиждат и отклоняват темата значи е истина.
  • 21 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Деске ма, кво та боли за краварите? Нацяло си изперкала.

    Не та ли кефи че някои отмъщават така да се каже за нахлуването на хамерикански войски на Българска територия и реалната окупация.

    А СтайнбеК съм го чел га е трябвало. И нещо май изпускаш за политическата ориентация на няколкото хамерикански КЛАСИЦИ. То ума и интелигентноста дават отражение и на политическата ориентация. Не кат тебе на където духне вятъра и дай да лъжем и мажем.

    То според тебе в който и хамерикански бар да влезеш все с цветя и рози посрещат.

    Друг е въпроса че статията е твърде едностранчива. Отново се плюе без абсолютно никакви доказателства с предположения които се превръщат в доказателства. И се започва едно градиране на руската агресия по най некадърен начин. Но пък тия писания са адресирани към непридирчивите същества като всички знаем кои. Достатъчно е да се спомене за медията която ги излъчва. Уж свободна европа, а от сащ. Помним и какви "истини" разпространяваха в близкото минало а явно и продължават да разпространяват.

    Коментиран от #27

  • 22 Диди

    1 1 Отговор
    Момчета,вие сте били доста изостанали или не сте прочелш правилно статията.Когато сте на бар или дискотека,каква е гаранцията че някой може да ви сложи екстази,к.о тропфен и други дроги във питието?Факт е че може на всеки да се случи,независимост от нациата която сте.А ние знаем от древни времена колко руснаци и американци се ,,обичат,,.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 666

    1 1 Отговор
    Тук така обират клиентите,няма нищо политеческо в тая работа.
    Като незнаеш къде си така става,ние живеем в такава също държава.
  • 24 Де юре

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Момичета, ама вие сте много изостанали, или толкова ви е акъла. Като сте на бар не знаете ли,че някой може да ви почеше по шушито? На всяка може да се случи. А вие не може да "знаем от древни времена колко руснаци и американци се ,,обичат". Защото нито американците са древни, нито ти си била свидетелка на тези древни времена! Или греша? Как ти си стават расъжденията ти от друг ъгъл? Умни ли?
  • 25 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Дидке, дидкеееее кой ти твърди че нещо такова не би могло да се случи? Въпроса е че терористите от вашингтон без никакви реални доказателства твърдят че се е случило.

    Примерно ти ако си била в някой бар например в карлуково хипопотично някой би могъл да те хване за тутурутката и ти да се изпуснеш. И представи си че друг започне да твърди че точно това се е случило. Да ти припомня че чрез подобни нагли лъжи терористите от нато избиха милиони в Ирак и разрушиха няколко държави със светско управление като наложиха там радикален ислям.
  • 26 Баткото

    1 1 Отговор
    Тази информация е предназначена за американските медия ...Тук е пусната или погрешка или за да ни разсмее...
  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    на бас че нищо не си чел от него,а и не само от него.руски дневници едва ли биха я издали когато си четял работническо дело, другите му творби са далеч от нивото на квартален буклукчия ,така че не си чел ни когато му е било времето ни сега.та гледам разокахте се с поговорки и лафчета, има един актуален:ако веднъж ти кажат полов ,че си магаре се обиждаш ,кажат ли ти дваш може да се сбиеш,но като всички само тва ти викат купи си самар!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания