6 Октомври, 2016 08:17 2 554 1

Изтече секретна информация от американското разузнаване

  • сащ-
  • разузнаване-
  • информация-
  • секретна-
  • харълд мартин-
  • арест-
  • фбр

Ако бъде признат за виновен, арестуваният може да лежи до 10 години в затвора

Изтече секретна информация от американското разузнаване - 1
Снимка: БТА/ AP

Служител в американската Агенция за национална сигурност (NSA) е бил арестуван заради кражба на строго секретна информация, съобщи Би Би Си.

51-годишният Харълд Томас Мартин е работил в подизпълнителната компания „Booz Allen Hamilton“, за която работеше и Едуард Сноудън.

Ако бъде признат за виновен, заподозреният може да лежи до десет години в затвора. Адвокатът му заяви, че няма доказателства, че той е предал САЩ – страната, която „обича толкова много“.

От американското министерство на правосъдието съобщиха, че шест от документите, открити у Мартин, са били строго секретни и е можело да застрашат националната сигурност на Щатите.

Адвокатът на задържания заяви, че властите трябва да докажат неговата вина.

Вестник „Ню Йорк Таймс“, който раздуха историята, написа, че арестуваният е откраднал „изходния код“, използван при хакерски атаки.

ФБР обяви, че Мартин първоначално е отричал да има пръст в престъплението, но по-късно признал, че е взел секретни документи и е използвал електронни файлове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    1 0 Отговор
    Еи тези САЩ беее...... все някой ги дебне тях, все някой ги застрашава, все се пазят от всеки е така за няма нищо и нападат под предтекста "че им били застрашили националната им сигурност". Най много да са им застрашили икономиката ако спрат да воюват и няма на кой да продават оръжия. Американската болна и изсмукваща планетата нация ако не ходи някъде да създаде проблеми за да се облажи сигурни ще се разкихат/кашлят всичките там......