6 Октомври, 2016 15:02 2 262 0

Германия изсъска срещу Великобритания

  • германия-
  • урсула фон дер лайен-
  • великобритания

Призиви Лондон да не се меси в политиката за сигурност на ЕС

Германия изсъска срещу Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен предупреди Великобритания да не се меси в политиката за сигурност на ЕС.

„Призовавам британците да не блокират важни процеси по развитието на ЕС, щом искат да излязат от него. Не е добре да пречиш на Европа, която иска да се организира по-добре“, заяви Лайен пред "Financial Times". 

Нейните коментари идват само седмица, след като британският министър на отбраната Майкъл Фалън заяви, че Великобритания е против сформирането на единна европейска армия.

„Британското правителство явно е скептично, но то трябва да обясни с какво това засяга него. По този начин европейците искаме да подобрим нашата политика за отбрана и сигурност. Така ще работим по-добре и в кризите извън НАТО, като тези в Африка, например“, заяви Лайен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: