7 Октомври, 2016 09:36 41 622 56

Идва ли Трета световна война?

  • война-
  • сащ-
  • марк милей

Генерал разкри какви ще са бойните действия

Идва ли Трета световна война? - 1
Снимка: БТА/AP

Голяма война между националните държави в бъдеще е почти сигурна. Това заяви началника на Генералния щаб на САЩ генерал Марк Милей, цитиран от „Дейли Стар“.

Според него подобна война ще е по-различна от всички виждани до сега. Държавите ще трябва да се подготвят за кибер война. Те няма да могат да използват и сателитната технология, с която са свикнали до този момент.

Това изявление идва след появилите се информации, че в Русия е започнала подготовка за евакуация на големите градове при ядрена война.

Майли допълва, че войниците ще трябва да са готови да се бият при сложни градски ситуации.

„Ще бъдем предизвикани. Целта е да се предотврати война. Ние обаче трябва да сме подготвени“, заяви Милей.

Той отбеляза, че силите по земя и въздух трябва да работят много по-близко една до друга. Според него е възможно САЩ да се изправят срещу изключително напреднали въздушни сили.

Отбелязва се и силното развитие на Китай и Русия. Държави, които все повече модернизират армиите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    0 1 Отговор
    Айде да почва вече,че да се изпотрепат лудите и света да се кротне,че това вече не се трае всеки ден някой да си мери пишките
  • 2 Тошибиян

    2 0 Отговор
    Ура ще умрем ще умрем и няма да сме роби на корпорациите
  • 3 гост

    2 1 Отговор
    Колко много бой ще изядете господин генерал, просто ви е бедна фантазията. Лесно е да се нападат държави като Сирия, Ирак, Афганистан и Либия, но за да се изправиш срещу "изключително напреднали ВВС и армия" са нужни здрави и големи топки, а вашите са малки и сбръчкани, така че по-добре не дърпайте лъва за опашката щото ша ви лапне за следобедна закуска.

    Коментиран от #34

  • 4 Kcaniba

    1 1 Отговор
    никога не трябва да забравяме, че ФАЩ, са единствените изроди , исползвали ядерно оръжие срещу хора!!!!
    Никога!!
    Войната идва, и ще я започнат точно ФАЩ!!!!
  • 5 Диди

    1 0 Отговор
    Ще измрат много невинни и то защото силните държави искат да си мерят силите,кой е по мощният.Щом става въпрос на,,влост,,готови са да жертват невинни хора.А и къде ще се бият,сигурно и там където не е тяхна територия.Това са психоболни хора.А няма защо да хвалите Ресия или Америка.

    Коментиран от #8

  • 6 ТЕДИ

    0 0 Отговор
    Единствената страна убила над 200 000 души мирно население
    с ядрено оръжие в Хирошима и Нагасаки е САЩ ! Кой смятате че пак ще го използва...........
    И днес се правят на съдници ......
  • 7 рес еоод

    0 0 Отговор
    лошото е, че повечето генерали са малоумници като тоя, справка България
  • 8 релито е такова

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Диди те и сега измират милиони хора в локални войни.Това че са далече от нас,не означава че не се случва .Виж че при една война на 2 часа от нас-Сирия и какво стана с Европа-тотална бъркотия.Тук въпросът е друг-САЩ трябва да приемат за своя доктрина че светът вече не е еднополюсен и немогат те да диктуват на всички своите условия.Там е проблема.А това ще стане много трудно-с локални войни,дестабилизация на цели райони,преврати-това са похватите на САЩ за да не изпуснат ролята на световен стражар.Така че идват тъмни времена-и то само заради болните амбиции на Б.Дом.
  • 9 КТК

    2 1 Отговор
    ФАЩ нямат просто друга алтернатива освен нова световна война! Толкова са затънали , че въпреки ,че ще ядът мазната хурка - а те го знаят и са наясно с това просто нямат друг изход.
  • 10 Диди

    0 0 Отговор
    Зная тези неща.Представи си че оня от Северна Корея е на кеф и е решил да засили някоя друга бомба към Южна Корея,или други държави правят така.Мисля че големите силни държави,Америка и Русия трябва да си погрижат да няма войни във света,иначе всеки луд ще си прави каквото си иска.

    Коментиран от #13

  • 11 Четете

    1 0 Отговор
    Всяка една война и военен конфликт -преврат,която е разпалила САЩ след 1945г. е пълнила бюджета на страната им с около 24-27%.Но в момента дълговете им са огромни и непосилни-затова ще ги устрои САМО голяма война-световна.И по възможност ПАК далече от техните граници.Но военните иновации са се развили до такава степен,че този път САЩ няма да бъдат пропуснати...То затова е и тяхното реване-че други държави усилват армиите си...Затова е и цялата тази пропаганда против Русия и Китай-защото те са способни да унищожът САЩ за минути..
  • 12 Диди

    0 0 Отговор
    Във близко бъдеще Китай ще е най мощната.Но,ние искаме мир а не войни.
  • 13 релито е такова

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Диди,а дали оня жълтурчо в С.Корея е наистина луд,както ни го представят "свободните медии"??? За него е изписано тонове глупости-САМО защото човека си строил комунизъм-ами нека си го строи...-нас не ни пречи.Но когато "демократичният свят" напада Корея(основно САЩ)и когато има милиони корейци жертва-как мислиш че ще постъпи някой--еми ще си направи ядрено оръжие.Защото то му дава суверенитет и му гарантира мира в държавата му.Не че го оправдавам жълтурчото-но неговото поведение е СЛЕДСТВИЕ на американската агресия-факт.Точно затова САЩ трябва да престане да окачествява кой е добър или лош.Затова си има ООН и ред други меж.организации...М/у другото С.Корея е под санкции от 50 години...

    Коментиран от #15

  • 14 ГЕНЕРАЛ

    1 0 Отговор
    Фашистите от Сащ,ще бъдат изпепелени за минути ако направят грешката да скочат на Русия или Китай ....ЖАЛНА ИМ МАЙКА,ЛОШОТО В СЛУЧАЯ Е ЧЕ НАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ СА СЪЮЗНИЦИ НА ФАШИСТИТЕ ОТ НАТО...

    Коментиран от #45

  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "релито е такова":

    Не си прави труда. Диди е едно папагалче, дето няма достатъчно акъл в главата за да мисли - каквото и е влезнало на времето, това е и повече не се развива. Нито ще си направи труда да ти отговори, нито ако ти отговори, ще бъде нещо смислено.
  • 16 Диди

    0 0 Отговор
    До,,генералчето,,Какви са тези глупости,,фашистко НАТО,,?Е всички трябва да слушат Русия и живота ще бъде по лек за хората,така ли?Кажи ми как ще живеем ако беше така.

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 Тито

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Диди,ако го нямаше НАТО светът щеше да е много по справедлив и спокоен.Да ти напомням ли че НАТО реално се раководи от САЩ????--и да ти напомням ли примери с американски политици които са доказали своята любов към избиването на мирни жители.......е за теб ще си направя труда САМО с едно клипче.....---https://youtu.be/4CZKb3625Jg...........а такива клипове ги има хиляди....Айде замисли се малко-главата ти е за това-а не да задаваш само тъпи въпроси тук.
  • 18 да го кажем направо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Диди,малко ми звучиш като комунистите навремето"как ще живеем без Брежнев"...или като американците когато стреляха срещу Рейгън"бащицата ни умира,сега комунистите ще ни избият,как ще живеем без него"......Я се стегни малко и почни да мислиш.
  • 19 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Отиваш в бг.мама и да видиш как се прави фасул с джолан. Тука тия глупости ги зарежи, на се за теб,такова умно и прилежно момиче (най-кипрото в наше село), да се занимава с простотии.

    Коментиран от #25

  • 20 Димитър Колев

    0 0 Отговор
    Давайте и да се свършва вече, то и без това не е живот ами няква имитация, роби сме нещастни.......
  • 21 mediator37

    0 0 Отговор
    Производителите на оръжие в САЩ са закъсали с поръчките. Пускат тоя да дрънка глупости, да плашат гаргите.
  • 22 Диди

    0 0 Отговор
    Кроко,това което си писал е самоописание за теб лично.И много от вас пишат едни и същи глупости,и когато усетите че не можете да отговорите по същество,понеже няма как да си помогнете,започвате да обиждате.А това е знак на слаб характер.

    Коментиран от #33

  • 23 по темата

    0 0 Отговор
    Война ще има, това е желанието на Сащ, защото изнемогват от дългът, който имат, и който няма как да бъде погасен, затова войната е изборът на Фащ, но понеже вече не са хегемон изпитват панически страх сами да се набъркат с Русия, защото им е напълно ясно, че сегашната територия на Сащ ще се превърне в Пустиня, а населението в тор.

    Коментиран от #35

  • 24 Диди

    0 1 Отговор
    Парите на производителите на оръжие във САЩ няма как да свършат,трябва да си наивин за да мислиш така.Всички знаят какви войни е водила Америка,както и Русия.Почвате да ме отегчавате.

    Коментиран от #26

  • 25 Айде наште

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Трол":

    Троловете за най-големите комплексари които избиват самочувствие в нета.
  • 26 Джон Смит

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Диди":

    И какви войни са водили, светни ма? Американските радетели на доброто и справедливостта; унищожиха коренто население на америка! Войни за пари, ресурси, Това са водили ФАЩ.
  • 27 Ами да

    0 0 Отговор
    Ако ЕС и особено нашата държава, предназначена за пушечно месо, продължават да играят по свирката на краварите - войната е неизбежна!!!
  • 28 Вирус

    0 0 Отговор
    САЩ искат да набутат НАТО във война с Русия, България е съюзник на САЩ в НАТО, а историята показва, че в случаите на война тя винаги се оказва на губещата страна...
  • 29 ДО ВСИЧКИ ИНТЕРЕСУВАЩИ СЕ ОТ ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    Нека всички да видят това видео--има и адекватни хора в САЩ.Жалко че тняма превод на български но мисля че е напълно разбираемо защо....Приятно гледане.........https://youtu.be/fkw9wN3LbIc
  • 30 ХайХой

    0 0 Отговор
    Бараката търси война ама ще яде х.... дето го ядоха Наполеон и Хитлер... Всичко ще е за сметка на няколщк десетки милиона заспали наивници!?
  • 31 ами да

    0 0 Отговор
    Алооууу, руските троляци, по-леко бре, ще се задавите от злоба! Знайте само едно - ако има война, то ще я започне любимото ви жуже, дето се прави на началника на света!

    Коментиран от #32

  • 32 роша

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "ами да":

    Ти Баба Ванга ли си бе тролей сороски-че знаеш кой ще я почне войната.....дееееее и нарцисите имало тук бе
  • 33 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Диди":

    Ами, аз няколко пъти те попитах нещо, ти се направи на разсеяна и продължаваш с плитките приказки.... сори, ама с какво впечатление да остана за теб, освен че си папагалче?
  • 34 МАЛОУМНИЦИ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    РУБАШКИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ. ДО КОЛКОТО СИ СПОМНЯМ ЯПОНИЯ БЕШЕ НАЦИСТКА ДЪРЖАВА, А ДО КОЛКОТО ЗНАМ ЯПОНИЯ, АМЕРИКА И ГЕРМАНИЯ СА В ПО ДОБРИ ОТНОШЕНИЯ, ОТКОЛКОТО СЪЮЗНИЦИТЕ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА. ДО КОЛКОТО СИ СПОМНЯМ ЯДРЕНАТА БОМБА Е ИЗПОЛЗВАНА ЗАЩОТО ЯПОНИЯ НЕ ИСКА КАПИТУЛАЦИЯ И СЕ ГОТВИ ДА ВОЮВА ГОДИНИ СРЕЩУ АМЕРИКА. ДО КОЛКОТО СИ СПОМНЯМ ПОСЛЕДНИЯ АГРЕСОР НА ЕВРОПА Е РУСИЯ, ПРЕДИ ТОВА БЕШЕ РУСКА СЪРБИЯ. ДО КОЛКОТО ВИЖДАМ ОТ ПРОМИТИТЕ МОЗЪЦИ ТУК, ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ВАЖНО Е ДА СЕ РАЗМЯТАТ КЛИШЕТАТА НА КОМУНИЗМА, АМИ ТОЙ СВЪРШИ, НЕ ЗНАМ ПЪК ВИЕ ДАЛИ СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ.

    Коментиран от #43

  • 35 ссср

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "по темата":

    Ами не е много ясно при една война в какво ще се превърне САЩ, но е сигурно, че това което за което мечтаеш е превърнато в любимата ти Русия - пустиня с тор, и тук там прасета. Предполагам че си някой комунага на около 70 и нямаш пари да отидеш до любимата ти Русия, но ти пожелавам да отидеш и то не в Москва и Ленинград където са им богаташите и са ги превърнали във витрина. А когато почне войната, ти едва ли ще си жив да отидеш да видиш на какво се е превърнала Америка, но можеш още сега да скокнеш да видиш как едни хора превръщат собствения си народ в тор, а земята в пустиня. Скоро ще почнат да хапват танкове и да си мажат филиите с ракетно гориво, ама не знам дали ще им хареса

    Коментиран от #37, #42

  • 36 Дедо Ви Я

    0 0 Отговор
    Дедо Ви пък ще Ви каже, че голема война нема да има! Щото ако има... началото на последният Терминатор - всеки като бацне копчето и... таратор! След тва на тези, които са останали ще им е през ядрената базука, в морето от встъклен силиций тоз хамерикански отворко, на кой ще си продава пушкалата! Щот нема да има кво да идът, а Мохамед и Иисус ще са ни напуснали отчаяни от глупостта ни!
  • 37 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ссср":

    "Скоро ще почнат да хапват танкове и да си мажат филиите с ракетно гориво, ама не знам дали ще им хареса "

    Тоочно така, браво! Скоро това, скоро онова..... но минаха години, руснаците някак си все съумяват да измъкнат позитиви от всяка ситуация, а краварчетата пробваха какво ли не - то заплахи, то санкции, то молби, то лъжи, ама не става и това скоро все не идва!

    Айде, до скоро!
  • 38 999

    0 0 Отговор
    Думите на баба Ванга "Последнио президент на Америка ке е црън." Май ще излезе пак права.
  • 39 гамена

    0 0 Отговор
    САЩ са мръсни гадини, дано урагани, торнада и цялата мощ на планетата се стоварят над тях, умопобъркани говеда.
  • 40 12344

    0 0 Отговор
    Който си я търси войната ще си я намери.
    Лошото е че ни замесват и нас.
  • 41 777

    0 0 Отговор
    Те всички сателити ще паднат,не само които си мислите.
  • 42 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ссср":

    Няма да е нужно да гледам как се изяждат последните останали човекоподобни мръвки в Хамериката, защото от сега си точат зъбите едни други, как едни щати да ходят на лов в други.

    Ти готов ли си да защитаваш хамериканските си братя, които ще бъдат изклани тука в България като пилета... а и техните поддръжници.
  • 43 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "МАЛОУМНИЦИ":

    Няма никво оправдание да пуснеш ядрена бомба над град с цивилни невинни хора от които нищо не зависи, що за изчадие адово трябва да си......
  • 44 Киро

    0 0 Отговор
    Ушанките пак цвилят от безсилие!

    ХАХА
  • 45 опс

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "ГЕНЕРАЛ":

    Генерале, ние ще измрем преди третата световна война, която впрочем не е спирала от хилядолетия и до сега, само дето има по-спокойни и по--горещи моменти... аз лично не харесвам войните, но никой не ме и пита. Жал ми е и за свестни руснаци и за свестни американо и всякакви, които са почтенни и миролюбими хора, не ти пакостят и се отнасят човечно и почтенно с теб и ти с тях. Но войнолюбците си играят игрите и не им дреме за нас хорцата. Според мен ние ще измрем преди горещата война. Сега Цецка ще станела Президент и ще ни довършат гърбави бесепари и останалата пасмина с поредица от простотии което ще ни вкара в гроба все едно сме умрели във война..... така, че аз ще си поръчам направо дъбов ковчег и ще си поставя предварително плейъра и теле фона вътре, ако умра да чатя отт отвъдното с Фейса и вас тук. Споко, ние сме обречени и от нашите военни ченгета магистрати депутати и чиновници на задължителна робия до гроб и погиване, ти се косиш за външните? Споко ве!
  • 46 tost

    0 0 Отговор
    Ванга го е казала,че светът ще се успокои,след договор между Русия,Китай и Индия.А колкото до това че ще изчезне Русия или САЩ ,незнам ,обаче ще има радияция по цялото земно кълбо .Победените ще са загубили всичко,а победителите ще съжаляват че са спечелили.
  • 47 Да дадем път на любовта

    0 0 Отговор
    Трябва ти сила, само ако възнамеряваш да направиш нещо лошо. Във всички останали случаи любовта ти е напълно достатъчна.
    Чарли Чаплин.
  • 48 европеец

    0 0 Отговор
    А бе те я нагли американски политици не разбират ли че целия свят ги намрази И пак се слагат на всякъде Ама трябва им още БЕН ЛАДЕНОВЦИ да СЪНУВАТ нощно време кошмари
  • 49 гост

    0 0 Отговор
    Вижте, няма смисъл да се спори какъв би бил крайният резултат - той е ясен. Въпросът е, кой би имал сметка и каква? Лошото е, че понякога решението за самоубийството на неизлечимо болният от рак не е с хапче, куршум или въже , а егоистично с бомба през кръста в час пик на метрото. А най-големият проблем е когато освен това, разполагаме с доказан мизантроп с оръжие за масово поразяване. А света уви, се ръководи именно от такива хора - човекомразци, скрити зад лицемерие и страх от загуба на влияние. Неизбежно е в случая, а бъдещето е непредвидимо...осен ако няма извънземни, които да рестартират системата и да внесат промени в ДНК-то на несъвършеният продукт - човека или пък да се откажат от нас тотално и дадат шанс на хлебарките примерно :)
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Въпросният генерал явно е гледал много филми за апокалиптичното бъдеще и е подготвен за всякакви сценарии.И те (САЩ) непременно ще бъдат предизвикани,сигурна съм,че знаят и как точно ще ги предизвикат...
  • 52 Nyakoya si

    0 0 Отговор
    С война или без война всеки ще умре ами яж пии носи си новите дрехи и туй ще ти остане а що се отнася до америка торнадотата ги оправят и преди войната
  • 53 агент08

    0 0 Отговор
    Гнусни американски идиоти! Ще си поучите това, което търсите!
  • 54 Зверо

    0 0 Отговор
    До колкото си спомням нещо от историята в периода до 13 век българите сме трепани от византийците, 13-18 век са ни трепали турците. В периода на 1та и 2та световна трепане с гърци,сърби,румънци, французи, англичани и американци. Единствено и само турците и англосаксонците са избивали мирното население на България. Още помним бомбардировките над София и фруги градове от ФАЩ и Англия.
  • 55 Сталин

    0 0 Отговор
    Ха ха ха...по забавно нещо не бях чувал !

    ....няма да могат да използват и сателитната технология, с която са свикнали до този момент....изключително напреднали въздушни сили....

    Това значи американска сухопътна операция на територията на Русия без сателитна технология и без осезаема подкрепа от въздуха, нали тъпия генерал не се опитва да ми каже точно това ?? Те не посмяха в една Сърбия да стъпят със сухопътни сили, тръгнали за Русия, майка ви жална, ще ви остъклят !

    Хе хе, дори племенника ми, който е на 7 години знае как ще завърши подобна "операция" за НАТО - именно с брутална и безмилостна операция на живо, ще трябва и Руслан-ите да се включат в извозването на трупове обратно към....знаете към къде ! :-))
  • 56 бадаев

    0 0 Отговор
    Става страшно!