7 Октомври, 2016 22:38 1 930 0

Ураганът Матю погуби над 800 души в Хаити

  • хаити-
  • матю-
  • ураган-
  • жертви-
  • сащ-
  • флорида

Стихията вече достигна бреговете на американския щат Флорида

Ураганът Матю погуби над 800 души в Хаити - 1
Снимки АП/БТА

Над 800 станаха жертвите на урагана Матю в Хаити, докато ООН предупреждаваше, че може да отнеме дни, преди всички последици да се проявят, съобщава Би Би Си.

Жертвите на опустошителния ураган рязко се удвоиха, а опасенията за намирането на още тела, добиват все по-реални измерения, тъй като спасителните екипи не могат да си проправят път към южните райони на Хаити.

Карлос Велосо от Световната продоволствена програма заяви, че до някои от силно засегнатите градове може да се стигне само по въздух или по море.

Голяма част от смъртните случаи в Хаити бяха отчетени на югозападния бряг, който усети пълната сила на тропическата буря тази седмица.

Ураганът остави десетки хиляди хаитяни без дом и унищожи реколтата в най-големия зърнопроизводителен регион на карибската държава. 

Агенцията за гражданска защита на страната съобщава, че около 61 500 души все още се намират в изградените временни убежища, в очакване да се приберат по домовете си, или поне в това, което е останало от тях.

Ураганът от трета категория, с постоянна сила на вятъра от 193km / h, в момента вилнее по крайбрежието на американския щат Флорида, но все още не е ясно дали ще направи първото си появяване на суша.

В 11:00 местно време (15:00 GMT) Матю връхлетя бреговете на Флорида, само на няколко километра източно от Дейтона Бийч и се движи на северозапад, съобщи Националния център за урагани на САЩ.

Ураганът Матю погуби над 800 души в Хаити


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА