9 Октомври, 2016 11:09 3 502 6

САЩ с остри критики срещу Саудитска Арабия

  • йемен-
  • саудитска арабия-
  • сащ-
  • коалиция

Вашингтон ще преразгледа своята подкрепа спрямо ръководената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен

Вашингтон обяви, че ще преразгледа своята подкрепа спрямо ръководената от Саудитска Арабия коалиция в Йемен. Поводът са обвиненията срещу Рияд, че стои зад вчерашната бомбардировката срещу присъстващите в траурна зала в Сана.

„Сътрудничеството в сферата на сигурността със Саудитска Арабия не е като празен чек“, заяви по този повод Нед Прайс - говорител на Съвета за национална сигурност на президента Барак Обама.
„Вашингтон е готов да промени своята подкрепа, така че тя да отговаря по-добре на принципите, на ценностите и на интересите на САЩ“, подчерта Прайс.

Според йеменските власти най-малко 140 души са убити, а други 525 ранени при въздушната атака. Под данни на местни медии броят на жертвите надхвърля 200.

В траурната церемония са участвали и членове на ръководството на шиитските бунтовници хуси. Тяхното присъствие най-вероятно е причината за масирания обстрел от Арабската коалиция, действаща в Йемен.

Саудитска Арабия отрече да има нещо общо с удара. Рияд обяви готовност да разследва обстрела на траурната церемония в Йемен, съобщи осведомителната агенция КУНА, цитирана от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    0 0 Отговор
    Ударили са техни хора?
  • 2 шшш

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ СА КАСАПИ алах акбар барабар
  • 3 Най-добрият им съюзник

    0 0 Отговор
    Че ако не бяха Садитите кой щеше да регулира цената на петрола 1980 -1991 да се съботира Русия! Че ако не бе Саудитската държава, кой щеше да финансира организира и съгласува Септември 11,2001г. Ако не са те Америка е без ръце в разрушаването на света и създаване на Американска световна хегемония? И днес Саудитите нагласят цената на петрола за да диша кухия $ и €! Затуй няма да вярвате на кьорфишеци ама и един път! СЛАВА РОССИИ! Само на Русия можем да се надяваме за оцеляване на мира, суверенитета и бъдещето на живота на земята!

    Коментиран от #5

  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    "Сътрудничеството в сферата на сигурността..." искали са да кажат "В сферата на тероризма"

    Предолагам, пак руснаците ще излезнат виновни! Я да видим някой трол няма ли да измисли нещо интересно по темата?!
  • 5 OMG WTF

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Най-добрият им съюзник":

    Ти пил ли си си хапчетата? Напоследък много лош контрол има в Карлуково...
  • 6 Меркел

    0 0 Отговор
    Този въздушен удар е направен от руснаците. Спокойно мили йеменци. Може да заповядате в Германия. Ние ще се справим. А ако сте повечко, ще ви върнем в първата държава на ЕС от където сте влезли.