9 Октомври, 2016 12:13 2 010 0

Жертвите на урагана Матю в САЩ вече са 15

  • сащ-
  • матю-
  • ураган-
  • загинали-
  • флорида-
  • северна каролина-
  • южна каролини-
  • електричество-
  • джорджия

Над 2 млн. домакинства са останали без електричество

Жертвите на урагана Матю в САЩ вече са 15 - 1
Снимка АП/БТА

Ураганът Матю, който в неделя сутринта отприщи силни ветрове и рекордни наводнения в източната част на Северна Каролина, е отнел живота на 15 души в три щата, съобщи ABC news.

Ураганът премина през Куба и Хаити, където унищожи домове, ниви, пътища и обществени сгради и отне стотици животи. След като достигна бреговете на САЩ в нощта на петък срещу събота, сега стихията се е отправила на североизток, далеч от континента.

Докато вилнееше по крайбрежието на САЩ, ураганът остави без електричество почти два милиона домакинства на югоизток.

В ранните неделни часове 670 716 домакинства в Северна Каролина са били без ток. В Южна Каролина броят на семействата без електричество е бил 768 856, а в Джорджия са отчетени близо 205 220 прекъсвания на електричеството. 561 862 прекъсвания на тока е имало и във Флорида.

Броят на загиналите нарасна с придвижването на бурята нагоре по атлантическото крайбрежие.

Губернаторът на Северна Каролина Пат Маккрори предупреди жителите на щата, че макар ураганните ветрове да са поутихнали, бурята все още представлява заплаха. Той обяви, че в щата се регистрирани четири смъртни случая, шест жертви има във Флорида, а четирима са загинали в Джорджия.

Националната метеорологична служба на САЩ обяви, че в ранните неделни часове ураганът, който веднъж вече бе понижен до буря от втора степен, ще продължи да отслабва докато не утихне съвсем. Преди това да се случи обаче, Матю може да направи завой и да се върне обратно към Бахамите и Флорида.

Жертвите на урагана Матю в САЩ вече са 15


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА