Last news in Fakti

9 Октомври, 2016 17:27 1 777 1

Българинът, протестирал на покрива на "Ла Скала", влезе в психиатрия (Видео)

  • ла скала-
  • българин-
  • милано-
  • протест

Срещу Мартин Адвински е повдигнато възможно най-лекото обвинение в нахлуване в недвижими имоти

Българинът, свален от покрива на миланския театър "Ла Скала" вчера, се обяви за "убеден берлусконианец" и доброволно постъпи в психиатрична клиника. Това обявиха органите на реда в северния италиански град, цитирани от Нова телевизия.

В събота 51-годишният Мартин Адвински прекара седем часа на покрива на сградата. Нашенецът опънал големи транспаранти с лозунгите: "Председателят Берлускони беше видял правилно", "Референдум - категорично не" и "Италианско правосъдие равно на злоупотреба с власт". 

Оказало се, че българинът е стар познат на карабинерите. Миналата година нашенецът се качи на покрива на изоставена църква в центъра на град Мантуа, където престоя 9 часа. Адвински протестирал тогава срещу италианското правосъдие.

Все още никой не може да обясни как Адвински се е качил на покрива на миланския театър. Ситуацията става още по-любопитна, защото сградата е под режим на най-висока антитерористична заплаха.

Срещу Адвински е повдигнато възможно най-лекото обвинение в нахлуване в недвижими имоти. По закон то се наказва с максимум 2 години лишаване от свобода и глоба до 1032 евро. 

 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДПС форева

    0 0 Отговор
    Сигурно е ходил по чорапи и не е счупил нито една керемида, иначе щяха да го съдят за унищожаване на културно наследство, но пък в България веднага щяха да го гръмнат и после да нахранят с него жълтите вестници!!!
Новини по държави: