Last news in Fakti

12 Октомври, 2016 04:45 961 0

Спад в износа на Южна Корея

  • южна корея-
  • износ-
  • спад

За първите дни на месеца той пада с 18%

Износът на Южна Корея е отчел сериозен спад през първите дни на месец октомври, съобщи ТАСС.

През първите дни на този месец износът на страната е отчел спад от 18.2%, спрямо същия период на миналата година. Това показват данните на местната митническа служба.

За първите десет дни на месеца Южна Корея има износ на стойност $ 9,47 млрд. в сравнение с $ 11.58 от преди година. Доставките на безжични устройства е паднала с 31.2 %, а на моторни превозни средства с 51.9%.

Според експерти причина за спада са протестите в някои от големите автомобилни заводи в страната. Пречка са и проблемите около новият смартфон на Samsung - Galaxy Note 7.

През месец август за първите път от 20 месеца Южна Корея отчете растеж в износа си. Скокът беше 2.6%. През септември той отново падна. Падането беше с 5.9%


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА