12 Октомври, 2016 00:15 1 025 2

Късогледите хора са по-умни

  • късогледи-
  • интелигентност-
  • очи

Изследване доказва, че късогледите са по-умни и по-добре образовани от хората без очила

Германски учени установиха връзка между очите и интелигентността, пише „Дейли мейл“. Според катедрата по офталмология на университета в Майнц късогледите хора са по-умни от тези с перфектно зрение.

Учени изследвали 3500 души. Те съчетали очните прегледи с тестове за интелигентност. Резултатите показали, че късогледите по-често са по-умни, а и по-добре образовани от хората без очила.

Целта на изследователите е да бъдат установени причините за нарастващата честота на късогледството в Европа. Тя засяга до 50 процента от хората с висше образование над 40 години. 

Учените вече установиха връзка и между интелигентността и прекараното време в четене. Според данните това без съмнение също се отразява на състоянието на очите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Това не можах да го прочета, много ситни букви.
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    "Учените вече установиха връзка и между интелигентността и прекараното време в четене."

    Колко труд са хвълили тия учени за да я установят тази загадъчна връзка! Сигурно първо са пробвали да пасат патки на поляната, ама като не станали интелигентни и след това са пробвали с четене!
Новини по държави: