14 Октомври, 2016 11:29 1 027 0

Съд за Лула да Силва

  • лула да силва-
  • съд-
  • бразилия

Бившият президент на Бразилия с още съдебни проблеми

Съд за Лула да Силва - 1
Снимка: БТА/AP

Съдия в Бразилия постанови, че бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва ще трябва да се изправи пред съда по обвинения, че е използвал влиянието си, за да осигурява държавни кредити на строителни компании, съобщи “Уолстрийт джърнъл“.

Бразилската прокуратура обвинява Лула в корупция, пране на пари конспирация. Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 35 години.

Смята се, че Лула е осигурявал държавни заеми и договори на строителна компания за поръчки в Ангола. В замяна те са започнали да работят с компанията на племенника на неговата първа съпруга.

Лула управлява Бразилия между 2003 г. до 2010 г. Той обвиняем по две други дела за корупция и възпрепятстване на правосъдието. Те са свързани със скандала с дрържавната петролна компания Петробраз. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: