Last news in Fakti

18 Октомври, 2016 08:18 2 559 8

Смъртни заплахи за Ирина Бокова

  • заплахи-
  • юнеско-
  • ирина бокова

Това бе обявено от Израел

Смъртни заплахи за Ирина Бокова - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Директорът на ЮНЕСКО Ирина Бокова е получила смътни заплахи, съобщи „Бизнес Стандарт“.

Причината е проект по резолюция на организацията, подкрепяща арабски претенции, касаещи светите места в Йерусалим. Решението предизвика гнева на Израел. Самата Бокова разкритикува текста в резолюцията.

„Генералният директор получи смъртни заплахи и нейната сигурност ще бъде подсилена. Те идват след направени от нея критики, спрямо две резолюции. Те предстои да бъдат разгледани за финално гласуване през следващата седмица“, заяви израелският посланик в ООН Кармел Шама Коен.

Според Коен заплахите са отправени от арабска страна. Спорната резолюция касае Храмовия хълм в Източен Израел. Според ООН той е анексиран незаконно. Административни права над него имат палестински представители, но достъпът се осигурява от Израел. Според Израел проекторезолюцията отхвърля историческите връзки на евреите със светите места.

От там дори прекратиха връзките с агенцията по образование на ООН.

Храмовият хълм е изключително важен за мюсюлмани и евреи. Той е третата най-важна светиня за исляма и първата за евреите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пази боже сляпо да прогледа

    0 0 Отговор
    Ей,това комунистите не спряха да ревът . От тук ги заплашват ,от там ги заплашват..... а когато племенника и беше най -върлия автокрадец и беше заплаха за всеки един автомобил всичко беше точно ,когато баща и избиваше хора които не са съгласни с руския произвол в България всичко беше наред !

    Я да си трае там и да не занимава хората с нейната параноя!
  • 2 Истината

    0 0 Отговор
    Тази госпожа отдавна е престанала да бъде българка!Тя използваше Бългрия за да се устрои, това което е правила цялата и фамилия. Заемайки поста на Юнеско тя за България не си е мръднала и малкия пръст дори не се е меркала в България дори. По добре че не и се отвори парашута за ООН!Отдавна такива използвачи трябва да бъдат забравени за България!
  • 3 Тодоров

    0 0 Отговор
    Към № 1: Параноята не е на Бокова, а на евреите. А всички би било много просто, ако нямаше юдеизъм, ислям, християнство, будизъм, протестанство, католицизъм и т.н., в името на които хората се избиват векове наред помежду си. Защо е тогава ЦЪРКВАТА/РЕЛИГИЯТА ? И кое определя правоверството или неверството. И защо евреите да са по-правоверни от мюсюлманите и обратно ?
  • 4 Картър

    0 0 Отговор
    Там където са основите на Соломоновия храм не трябва да припарват мюсюлмани и евреите трябва да ги изпъдят оттам, ако ще земята да се продъни. Това ще е добро за цялото човечество. Не може там където е присъствал истинският Бог, да се подвизават джинове и шейтани на други богове. Прието е да се твърди от позицията на дипломацията, че ЯхВе и Аллах са един и същ, но това няма нищо общо с Истината. Ако ЯхВе е Светлината, то Аллах е само едно лунно божество на терор и кървави чонешки жертвоприношения наречени войни.

    Коментиран от #5

  • 5 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Картър":

    Не е виновна религията, аз поне съм атеист,"матриала" е такъв. Ако не се лъжа за джамията в Дамаск ставаше въпрос- била е голяма византийска църква. След превземането и от мюсюлманите, първите 170години се е ползвала и от християни и от мюсюлмани, двора е бил общ, едната и част се е ползвала от християните, другата от мюсюлманите. Значи е можело! Даже там още стои, като паметник, мястото където уж е погребана главата на Йоан Кръстител, вътре в джамията.
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Сега разбрахте ли ве тикви източнопоклонически ЗАЩО БАТ БОЙКО ВКАРА В ИГРАТА И КРИСТАЛИНА?Случайно да има друга държава с РЕЗЕРВЕН ПОЛИТИЧЕСКИ КАНДИДАТ,защото всичко може да се случи с някой от тях?Е затва да ни е жив и здрав!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Дай да те вкараме превантивно в някое специализиранео лечебно заведение, че всичко може да се случи с теб! Много си ценен и мислим за теб, какво ще правим без шута на форума!
  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Именно вие плюете всичко Българско и Родно само за да изпълните заповедите на господарите си. Сталинка не е никакъв играч още по малко резервен. Тя е един грозен троянски кон.

    Като нямате аргументи се хващате за родителите на Бокова, за племенника им. Това са гнусни дела. А предателите никой не ги обича и се вижда какво се случва с фаворита на тиквата сталинка. Ами тези номера не вървят в Европа. Никой не обича кръщелничката на йосиф васирионович. Какви ли ще са родителите им на сталинка да я кръстят така.