Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 15:47 1 401 4

"Нормандската четворка" ще заседава в Берлин

  • нормандска четворка-
  • берлин-
  • среща-
  • мински споразумения

Предварителните очаквания не включват постигането на ключов напредък за Украйна

В Берлин по-късно днес започва среща на върха на т.нар. "Нормандска четворка" На нея ще присъстват президентите на Русия, Украйна, Франция и германския канцлер Ангела Меркел. Основна точка в програмата са инициативите за постигане на мир в Източна Украйна.

Предварителните очаквания не включват постигането на ключов напредък. Любопитното е, че Путин посещава Берлин за първи път след избухването на украинската криза в началото на 2014 г.

Руският президент ще кацне на военната част на столичното летище „Тегел“ и веднага ще се отправи към канцлерството, пише в. „Берлинер цайтунг“. Той щял да пренощува в известния берлински хотел „Адлон“. Полицията съобщи, че заради посещението в града ще има много затворени улици.

„Ние трябва да изчерпим всяка възможност, за да постигнем напредък в прилагането на Минските споразумения“, заяви канцлера на Германия в навечерието на срещата. Според Меркел не може да се очаква чудо.

Срещата ще се проведе в канцлерството в Берлин, където разговорите ще бъдат в т.нар. „Нормандски формат“. Последните разговори в този състав бяха през октомври миналата година, но на тях не се постигна успех.

Очаква се канцлерът на Германия Ангела Меркел и нейните гости да обсъдят и „драматичната ситуация в Сирия“.

По-рано днес говорителят на германското правителство заяви, че Меркел не е поставяла предварителни условия за провеждането на срещата. Според Щефан Зайберт няма връзка между примирието в Алепо и поканата към Путин за разговорите в Берлин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един лидер и три книжни тигри

    0 0 Отговор
    Благородство от страна на Русия да уважи тримата помиари. А ми да. Оланд е кукла която измести Строс Кан на когото скалъпиха изнасилване на камариерка в Софител Хотел и той загуби президентските избори. Защо ли защото е непослушен и своенравен и говори истината такава каквато е. ДА ама чичо СЕМ каза НЕ! Анджи се напъна да си иска златото от САЩ обратно, но УПС леко че друса. Дръж се Анджи за ритлите че чичо СЕМ може да пусне воловете по инерция! За да спечелиш втория мандат Анджи, прекрати да питаш за Дойче голд -ферщейн! Гуд! Данке! Потрошенко е кукла на конци и времето му се с дни брои! А ЛИДЕРЪТ е само един на когото целият свят се надява. Господин Владимир В. ПУТИН ! Да да господа ! Лидер # 1 в света. Останалите са мижитурки сверявайки часовника си с Кремълският биг бенд!
  • 2 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Украинският флаг отсътства на срещата...
    Защо ли?? Защото това е една несъществаваща, или неосъществена, по точно държава!!!
    По точно е едно мутренско терорестично образувание!!!!
  • 3 Патриот

    0 0 Отговор
    Много комунистчета бре ,много рубладжиии бре . И всичките си имат по една запорожка май . Забелязвам злобата по думичките им . А що не върите у сибиря бе ,? Тук ще ви приемат само в карлуково .
  • 4 Диди

    0 0 Отговор
    До тоя дето се и написал,,лидер и пр.,,Германия е на второ място във света по притежание на злато.Стойноста а 105 милиарда евро.Това което си писал за златото не е верно.А Меркел е от 2005 година канцлер на Германия.А сега,понапъни се малко и сметни колко години са до днес,и за какъв втори мандат говориш?








    златото се намира във Америка,има злато
    във Франция и Англия.До 2020 Германия иска
    част от златото да си върнат във Франкфурт.1200 тона ще оставят във Америка,както и част от златото във другите две държави,с цел ако настапят трудни времена,то златото могат да заменят за пари и т.н.Стойноста е 105 милиарда евро.
Новини по държави: