Last news in Fakti

21 Октомври, 2016 02:45 1 062 1

Албанци търсят убежище в Германия и Холандия

  • албанци-
  • албания-
  • германия-
  • холандия
Албанци търсят убежище в Германия и Холандия - 1
Снимка: АП/БТА

Албанците искат да живеят в Германия и Холандия, съобщава „Болкан инсайт“.

От Евростат отчетоха, че през септември месец рекордните 2 250 албанци са поискали убежище в Германия. През януари те са били 1200, за да паднат до 825 молби през март. Броят на албанците, искащи убежище в Германия, се е увеличил до 1390 през юли и 1635 през август. За първите девет месеца на 2016 г. техният брой е 11 895 души. Срещу 44 325 за същия период миналата 2015 г.

От данните на Евростат става ясно, че за септември месец 890 граждани на Македония и 525 от Косово също са поискали да живеят в Германия.

Германското посолство Тирана съобщи, че само за юни са върнати 820 албанци, на които им е отказан статут. На 24 октомври 2015 г. Германия призна Албания за сигурна страна и това прави невъзможно албанците да останат в Германия.

Холандия е втората страна, където албанците търсят убежище. От началото на годината 1360 албанци са поискали убежище. Междувременно холандското правителство започна кампания в балканската страна, за да разясни, че няма да дава убежище по икономически, социални и политически причини.

Трета по полярност страна е Великобритания и веднага след нея Исландия. Характерно е, че албанците използват кризата с бежанците, за да останат нелегално в тези две страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Защо, нещо не им харесва в Швейцария ли?
Новини по държави: