Last news in Fakti

22 Октомври, 2016 08:42 9 771 20

В Украйна: Приземявайте самолета или вдигаме изтребители!

  • белавиа-
  • самолет-
  • изтребители-
  • украйна-
  • киев-
  • минск-
  • летище

Украинските власти са наредили на пътнически самолет незабавно да се приземи

В Украйна: Приземявайте самолета или вдигаме изтребители! - 1
Снимка: Wikipedia
Украинските власти наредиха на пилотите на пътнически самолет, летящ от Киев за Минск, да се върне незабавно на летището – в противен случай ще вдигнат изтребители, съобщи РБК-Украйна.В Украйна: Приземявайте самолета или вдигаме изтребители!

Пътническият Боинг е бил на беларуския авиопревозвач „Белавиа“. Той е излетял от международното летище „Жуляни“ в украинската столица, а на борда му е имало 136 пасажери и 6-членен екипаж.

В 15:25 часа местно време в петък е излетял от летището, но единадесет минути по-късно пилотите са получили нареждане от украинските летищни власти незабавно да се върнат в Киев.

От „Украерорух“, отговарящ за въздушния трафик, са наредили приземяването, без да дават обяснения. Обявили са, че ако пилотите откажат, в небето ще бъдат вдигнати изтребители на украинските военновъздушни сили.

Самолетът е направил заход към киевското летище и е кацнал малко по-късно. Силите за сигурност са извели от борда арменски гражданин. След презареждане с гориво Боингът отново се е отправил към Минск и е кацнал безпроблемно.

Задържаният мъж пък е бил освободен от властите и часове по-късно е хванал друг полет за Беларус. Не се разкриват повече подробности за причините за задържането му.

От „Белавиа“ обявиха, че ще поискат обезщетение от украинските власти заради връщането на самолета на летището в Киев. Авиокомпанията се извини на пасажерите за причиненото неудобство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    0 0 Отговор
    USraina - руската Македония!!!
    Ще лети в космоса, ще каца на луната, ще произвежда ядерно оръжие., ще нападне и победи Русия!!
    .................................Ще))))
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    Хахолите са големи идиоти
  • 3 Бахви

    0 0 Отговор
    Когато сме дали азбука и религия на Киевска рус,Масква даже и наколни жилища е нямало.Четете история.

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 абе утттайко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бахви":

    И какво общо има това с предишните коментари???-То ако става за въпрос по твойта логика,тогава САЩ какви са бе смехуранко???
  • 5 рес еоод

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бахви":

    иаз тебах щастливец
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Относно историята-
    Киев, когато е взел азбуката от нас, ако сме били Византия в този момент, е бил РУСь, а днешната държава, на която Киев е столица се появила 1991 година.
    Понятието Украина се появява 1918 година, когато болшевиците унищожават РУСката Империя!!!
    Что не чете историята, а ги ядете тук неподготвен!!????
  • 8 Трол

    0 0 Отговор
    Украйна,като име се споменава за първи път през 17-ти век.

    Коментиран от #9

  • 9 Kcaniba

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    Къде? Като поКАЙнини на полската и руската държави???
    Или като ДЪРЖАВА???
    Имали са Крал или Цар??
    Църква?
    Армия!!??
    Освободили са Таврия, Крим, Бессарабия от Османците и са заселили българите по тези свои земи!!???
  • 10 Kcaniba

    0 0 Отговор
    *поКРАЙнини
  • 11 Историята

    0 0 Отговор
    Украйна се споменава през 10-ти век, Киевска Русь през 13-ти век. На Украинска територия се намира и племе Рус - някъде на западната граница. Московската държава почти няма нищо общо с тази държава, а и била само васал на Златната орда.

    Коментиран от #12

  • 12 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Историята":

    За първи пътсе споменава през 1175г., което е през 12в.
    Украинската хипотеза е тази:
    украински – "відкраяна", "украяна", "урізана") на някой княз.
    За първи път наименованието се появява в "Киевски летопис" през 1187 г. (тогава се засилва тенденцията към феодалната раздробеност на Киевска Рус, съществувала през ІХ – ХІV вв.). В тази творба летописецът разказва за смъртта на переяславски княз – "І плакали по ньому всі переяславці… За ним же Україна багато потужила" (И го оплакваха всички переяславци... За него Украйна тъгуваше много"). След това тази дума започва по-често да се среща и в други летописи, например, в следните форми: "Киевска Украйна", "Чернигивска Украйна", "Сиверска (Новгород-Сиверска) Украйна" и др.
    Някои изследователи свързват думата "Украйна" със значението "отдалечена територия", "на граница".

    Коментиран от #13

  • 13 Крилья Советов

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    По принцип съм съгласен с теб относно украинската държавност и появата на редица топоними и имена във връзка с местната специфика. Явно е обаче почти пълното съвпадение на тогавашния украински с днешния руски в примера, който си посочил. Превод не е нужен. Българският език е доста близо и до двата езика, да се разбираме без превод е елементарно.

    Феодалната раздробеност на тогавашна Киевская Русь би могла да обясни много неща. Постоянните войни с мощните съседи дава още следи за размисъл. Но украинците са факт. При това ги има не само от 1918, когато Русия прави опит да ги обедини, а много отпреди това. Богдан Хмельницкий като техен атаман се опитва да ги присъедини към Русия през 1627, след като не успява да се разбере с полската шляхта или благородници да присъедини своите "украинци" към тях като равни към равни. Значи са там, правили са опити да получат статут, но не успяват. Това не означава, че нямат право на държавност или представителство в управлението.
  • 14 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Киевская Русь е толкова Украина, колкото американците са ацтеки!!!
    Украина е Кайзеро-болшевистски проект за разцепване на Руската Империя през 1-ва световна!!! Византийците когато дават писменост и християнството на русите говорят за три православни народа, които са за тях едно - Бяла Русь, МалоРусь и Русь.
    Какви са тези ваши хазарски твърдения за некъв древен неизвестен княз, дето бил украинец!!!
    Смешно!!!
    Князете са били Варяги, от рода Рюрик!!
    Тролчета сте необразовани!!!

    Коментиран от #15

  • 15 Крилья Советов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Византийците не дават никакво християнство на Русия. Християнството идва през тогавашна България, която, за разлика от сега, е една доста респектираща и уважавана държава. Доста от руската църковна администрация е типично българска. Това е отделен въпрос.

    Смятам обаче, че дори и украинците като народ да са т.нар. малоруси, това не означава, че нямат право на отделно самоуправление и държавност. Словаците и чехите имат общи корени, но едните попадат под влиянието на германците, докато другите предимно под унгарска власт. Резултатът е, че и двата народа имат самостоятелни държави. Споровете са напълно излишни в този случай. Има ли украински език?! Има! Има ли украинска държава и държавност?! Има! Паспортите на украинците украински ли са?! Украински са! Само здравият разум може да помогне в този случай, защото Русия се изявява в ролята на мачо, който не иска да позволи на бившата си Украйна да се присъедини към друга компания и други партньори от ревност и интереси. Швейцарските немци са немци, но на никой не му хрумва да търси оправдание в историята. Австрийските немци са немци и пак не търсят обединение с Германия. Лихтенщайн, Люксембург...
  • 16 Крилья Советов

    0 0 Отговор
    Вземи още Андора, Сан Марино, Ватикана, Монако, Гибралтар - никой съвременен държавник не прави опит да ги подчини и асимилира, въпреки явното присъствие на същите хора като в метрополията. В Гибралтар, който е отвъдморска територия на британската корона, мнозина са от испански произход, но те самите не желаят да преминат към испанската корона. Въпреки апетитите на испанския крал и правителството. Монако не желае да е част от Франция, въпреки желанията на френските данъчни, например. Ами, Канада, САЩ, Австралия?!

    Така че е глупаво непрестанно да се връщаме към някакви исторически правомощия и болшевишки проекти. Бившата жена е бивша жена.

    Коментиран от #19

  • 17 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Смятай каквото си искаш.
    Демагогията няма силата на фактите.
    Съществува историческа справедливост, а не само гео стратегическа!!!
    Христианизацията на ключови държави и наемници била е държавна политика на Византия, която по него време е била все още СуперСила!!!
    А исламският халифат е тропал на портите и усилено исламизирал!!!
    България водила ли е войни с Халифата, с Хазарите!???
    Защо е христианизирала??))))
  • 18 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Криля Советов, възможно историята в Македония си я изучавал, а възпитанието да е от там...

    Бивша жена си е бивша!!
    А бивша к..ва???
  • 19 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Крилья Советов":

    Не е точно така. Ти говориш за едни и същи народности в различни държави А тук става въпрос за различни народи под влиянието на една и съща държава. В случая някой някога е отделил една територия, наречена Украйна и е направил държава. Но населението там далеч не са само украинци, дори и да приемем, че са отделен народ. Русия е федерация, в нейния състав влизат много народности. По времето на империите влиянието се е осъществявало предимно с военна сила. В днешно време е предимно с икономически методи - империите пак съществуват, друг е въпроса че понякога парите се пренасочват в обратната посока. Все пак в Европа има и други примери, освен дадените от теб - Ирлания, баските, каталунците, косово... А я се замисли за Великобритания - колко народи могат да решат да направят референдум за излизане. И всъщнот някои го правиха. Това руска агресия ли ще бъде - не. А как трябва да се определи желанието на англичаните да ги запазят - английска агресия ли? Всеки реве срещу Русия в днешно време, може би щото е единствената останала империя и им е трън в очите. Какво правели руснаците в Калининград - ми същото което и англичаните на Фолклендските острови или в Гибралтар и примери от тоя тип може още много да се дадат. Всички нормални си защитават интересите, само ние се дупим за чест и слава.
  • 20 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Най интересното в случая с самият самолет, а не болшевишкото творение е подходът.
    Но поне са рекли - ще свалим самолета ви....
    Малазийският е свален без предупреждение.
    Такава демокрация поощрявате...
    аа и - веднага отрекоха, че са го казали. нооо
    беларусите са изкарали записите....
Новини по държави: