Last news in Fakti

26 Октомври, 2016 10:02 1 642 2

Точат брадва за главата на Ислямска държава

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • ракка

Започнала е подготовка за офанзива срещу Ракка

Министърът на отбраната нас САЩ Аштън Картър заяви, че оглавяваната от САЩ коалицията е започнала проучване за стартиране на операция срещу Ракка, съобщи Fox News.

Ракка е бастионът на Ислямска държава в Сирия и се счита за седалище на организацията. Според Картър не бива да има каквито и да било забавяния по започването на операция за връщането на контрола над града.

Той говори по време на среща между 11-те министри на отбраната, представляващи държави, членуващи в коалицията, борещата се с ДАЕШ. Срещата се проведе в Париж.

„Ще има препокриване между операциите срещу Мосул и Ракка. Това е част от нашия план. Подготвени сме за това“, заяви Картър.

Той не даде подробности за времето, в което евентуално мисията ще стартира.

Френският министър на отбраната Жан – Ив льо Дриян също потвърди, че подготовката е започнала.

Американски официални лица признаха, че операцията срещу Мосул вероятно ще продължи седмици и дори месеци. Това обаче има дава възможност за планирането на паралелни акции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Каде е Мосул къде е Ракка. Това е на 350-400км отстояние. Какво става между тях никой не казва.

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Ааа, как така ще нападат Ракка? Там няма ли брадати сирийски борци за демокрация, които режат глави, спазвайки човешките права?
Новини по държави: