26 Октомври, 2016 11:21 1 849 2

Италия с ултиматум към ЕС заради бежанците

  • италия-
  • бежанци-
  • ес-
  • матео ренци

Премиерът Матео Ренци заплаши, че Рим няма да плати вноската си в европейския бюджет

Италия с ултиматум към ЕС заради бежанците - 1
Снимки: БТА/АР

Италианският премиер Матео Ренци заплаши, че Рим няма да плати вноската си в европейския бюджет, ако някои от държавите членки продължават да саботират приема на бежанци.

„Внасяме по 20 милиарда евро в бюджета на ЕС, а обратно получаваме 12 млрд. И ако не посочим с пръст такива страни като Унгария, Словакия, които ни четат морал за мигрантите, но не помагат и после искат нашите пари, през 2017 г., Италия ясно ще заяви, че ще ги даде само ако дават и другите", каза Ренци в ефира на обществената телевизия РАИ.

Бившият кмет на Флоренция предупреди, че "Италия няма да може да издържи още една година като тази". От началото на на 2016 г. на Апенините по море от Либия са дошли почти 155 хиляди мигранти. Юстава дума за преселници от африкански страни, голяма част от които не отговарят на критериите за бежански статут.

Италия с ултиматум към ЕС заради бежанците

След като бъдат спасени край водите на Сицилия, нелегалните чужденци са транспортирани до Италия, където пребиваването им е изцяло за сметка на Рим, отбелязва ТАСС. Миналата година за прием бяха изхарчени 1 млрд. евро, а тази година сумата може да се увеличи наполовина.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жабари и шваби менормални

    0 0 Отговор
    Наглец. Кой те кара да ходиш да "спасяваш" гадините с хиляди, бе?! Дневно!Връщай ги обратно,бе! Ненормалници с ненормалници. Като искаш - затривай се, бе, но няма да повлечеш и малкото все още останали с всичкия си страни и народи. Няма да го бъде това. Тия малоумници не вдяват и не вдяват какво предизвикат. Но явно трябва да стават разни работи.
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Ренци да благодари на Камерън, Саркози и Килъри за дето свалиха кръвожадния диктатор Кадафи.
Новини по държави: