27 Октомври, 2016 21:02 3 133 14

Фидел Кастро избухна срещу САЩ

  • фидел кастро-
  • сащ-
  • куба

Той разкритикува ембаргото срещу Куба

Лидерът на кубинската революция Фидел Кастро определи американската блокада срещу Куба като „жестока и нехуманна“, съобщи в-к „Granma”.

Той заяви това, по време на срещата си с президента на Португалия Марселу де Соуза. Кастро е подчертал, че американското ембарго е „жестока политика, с която народът на Куба никога не е бил съгласен“.

„Нашият народ няма да забрави какви материални и морални щети ни причини тази блокада“, заяви Кастро.

Той благодари на президента на Португалия, чиято страна гласува за резолюция на ООН, която осъжда икономическото ембарго на САЩ над Куба. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я да сии

    0 0 Отговор
    Американската външна политика спрямо развиващите страни е убийствена, най-богатият убива най-бедните и ги ограбва, да видим как ще си гополучат, уж всичко се връща, не че Владо не може да натисне копчето и не че на нас много ще ни пука !!!
    :-)))
  • 2 Марио

    0 0 Отговор
    И кво постигнаха с ембаргото? Прав е Кастро, но е трябвало да продължи, че са го направили от страх. Да не се зарази американското народче.
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    Мръсни, долни и лицемерни кравари! Путин ще ви оправи двойните стандарти!
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Явно Кастро е забравил,че ПРИЧИНАТА ЗА АМЕР. ЕМБАРГО СПРЯМО ОСТРОВА БЕ НАЛОЖЕНО ТОЧНО ЗАРАДИ РЕШЕНИЕТО МУ ДА ПОЗВОЛИ РУСКИ БАЗИ ТАМ.Което бе "отблагодарено" от СССР с циментирането му на власт безкрайно много години.Ами нормално е-старческата деменция не прощава:)

    Коментиран от #8

  • 5 кастратор

    0 0 Отговор
    Той , Кастро е прав!Блокадата и санкцийте на Сащ са сериозно нещо! Кайто има очи да гледа ,който има уши да слуша !

    Путин мравояда да не се прави че това не се отнася до него!!!

    Кастро е мъдрец- осъзна горчивата истина!!!
  • 6 Марио

    0 0 Отговор
    за оня с коня. Е какво като е имало бази!! Американците нямат ли бази извън америка? Я си направете труда да погледнете картата колко бази има по света по онова време извън щатите! Тук май е място за приказката за "мътиш ми водата", а! Причината е, че държавата е социалистическа и заразата на комунизма е трябвало да се задуши в зародиш. Спомнете си гоненията на различно мислещите политически американци петдесетте години. Било си е преследване на вещици. Нищо де, баба меца ще ги поогази звездоманите.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Марио":

    Колко фино ошкурен мозък трябва да има човек за да не осъзнава,че има "Балкан разлика" дали непосредствено до границата му е разположена СВРЪХМОДЕРНА РУСКА ВОЕННА БАЗА С ДЕПО ЗА ЯДРЕНИ ПОДВОДНИЦИ,или база на Бангладеш например,която се ползва предимно за лов и развлечение на някой тамошен феодал?Пък дали Куба е била капиталистическа,социалистическа или марсианска-дреме й на Америка за това парченце земя.НАЛИЧИЕТО НА ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ ОБАЧЕ НА "НИКАКВО" РАСТОЯНИЕ ОТ САЩ,без никакво време за реакция при една внезапна атака струва за всички тия години от съществуването си вероятно колкото 100 Куби на американския данъкоплатец за адекватни реципрочни предохранителни мерки!Аре живи и здрави и ти,и баба ти меца
  • 8 dexter

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ей, чшшш, Катърчето, не забравяй, че краварите първи направиха база в Турция. И сложиха ракети там. Ама се оказа, че Куба е по-близо от Инджирлик ...
  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    що се плаче тоя диктатор?обявяват и те енбарго и готово.комунистите по целия свят водят страните си към мизерия ,а кастро е един от наи-големите мизерници в тва отношение.сега се ерчи като петел на бунище.като си толкова горд не приемаи стоки и услуги от демократичните страни бе мурджо.кво ривеш как ти попречили американците като не са ти купували боклуците ?

    Коментиран от #10

  • 10 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Думата е еМбарго а не еНбарго
  • 11 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Марио":

    Пич, отдавна не бях чел по-дърварски мнения.
  • 12 P.s.

    0 0 Отговор
    Кастро иска и душата в рая и .... докрая!
  • 13 Райо

    0 0 Отговор
    Революцията на Кастро анти американска и подкрепяна паника в началото от голямата част от кубинците. Враждебните действия на Чичо Сам както и остлитература реакции на Кастро съвсем развалят отношенията м/у двете страни.Ембаргото въведено заради неизбежно

    Коментиран от #14

  • 14 Байо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Райо":

    Разбрахта уа!