Last news in Fakti

30 Октомври, 2016 12:30 1 148 1

Няма данни за пострадали българи в Италия

  • италия-
  • българи-
  • марин райков-
  • земетресение

Посланик Марин Райков коментира ситуацията след земетресението

Няма данни за пострадали българи в Италия - 1

Към момента няма данни за пострадали българи в Италия и не очаквам да постъпят такива. Това съобщи пред БНТ българският посланик в страната Марин Райков. 

Той поясни, че като цяло бройката на пострадалите, поне засега, е доста ограничена. „Говорим за под 10 души, пострадали в Норче, по-големият град, който всъщност е засегнат от земетресението, където се срина централната базилика по време на литургия. Независимо от това, говорим само за някъде около 6 души на този етап поне, извлечени от руините на град Норче.“

Райков, заяви още, че все още нито един българин не е потърсил помощ от посолството ни, но е създадена организация и служителите в момента издирват телефони и се опитват да установят връзка с колкото се може по-голям брой наши сънародници. 

„По-скоро става въпрос за уплах. Истината е, че след последните трусове отпреди няколко дена, голяма част от хората не обитават сградите, поради причината, че те са необитаеми. Този път в Рим се усети много силно, няма паника, няма пострадали, няма разрушения, но се усети изключително силно в столицата“, заяви Райков.

Той каза още, че лично следи как протича комуникацията с близки на българи живеещи в Италия. 

„Хората могат да получат информация във всеки момент, но най-важното е да няма никакво притеснение, да няма каквито и да било прояви на паника, защото няма основание. Има големи разрушения, много са хората, хиляди са хората, останали без покрив, но в момента, когато става дума за български граждани, нямаме никакви сведения, които да ни дават основание за притеснения“, успокоително завърши посланикът ни в Рим.

Няма данни за пострадали българи в Италия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Ооо, това тоя, дето сам се предложи и одобри за посланник! Браво, нашичкия, как е в Италия?
Новини по държави: