1 Ноември, 2016 08:45 1 856 16

Шефът на МИ-5: Русия е растяща заплаха за Великобритания

  • русия-
  • великобритания-
  • андрю паркър-
  • ми-5-
  • разузнаване-
  • заплаха

Различни са методите, които се използват сега

Шефът на МИ-5: Русия е растяща заплаха за Великобритания - 1
Снимка: БТА/ AP

Директорът на британското контраразузнаване заяви, че Русия представлява растяща заплаха за сигурността на Великобритания, съобщи „Гардиън“. Андрю Паркър заяви, че руснаците използват всички свои налични инструменти, за да постигнат целите си.

„Те искат да прокарат политиката си в чужбина и са все по-агресивни в желанието си да го направят – включително пропаганда, шпионаж и кибератаки. Русия работи в цяла Европа и във Великобритания днес. Работата на МИ-5 е да се противопостави на това“, заяви шефът на контраразузнаването.

Андрю Паркър е убеден, че руски агенти работят на британска земя, но тяхната дейност сега се различава от ерата на Студената война заради кибервойната. Москва се цели във военни тайни, икономическа информация и такава за различни индустриални проекти.

Ръководителят на МИ-5 разкри също, че за изминалите три години във Великобритания са били предотвратени 12 терористични нападения.

Паркър изрази надежда също така, че през следващите пет години ще бъде увеличен броят на служителите в агенцията от 4000 до 5000. Той подчерта, че излизането на страната му от Европейския съюз няма да се отрази на сътрудничеството с европейските разузнавателни служби.

По отношение на Русия Паркър добави още, че страната от десетилетия представлява заплаха за Великобритания, но в днешни дни са различни методите, които използват.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    И с какво точно Русия заплашва Великобритания? Да не би Русия да ги накара да се откажат от ЕС ? Тях ги е страх, още от втората световна война.
  • 2 бббббб

    0 1 Отговор
    Хахахаха.Русия бедна ,гладна пред фалит обаче всички ги е страх от нейната агресивност.Май нещата не са така, както ги представят западните платени медии.
  • 3 Киро

    0 1 Отговор
    Точно така, Русия е бедна, гладна и пред фалит и всичко, което има като коз, са ядрените ракети.
    И заради това хората ги е страх, защото бедния и впиянчен глупак с ядрени ракети, може да започне трета световна война, тъй и тъй няма какво да губи!

    Коментиран от #5

  • 4 Тодор

    1 0 Отговор
    Андрю Паркър да провери дали в леглото на жена му няма руски агент!
  • 5 Тодор

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Щото Русия е бедна ,гладна и пред фалит,затова ли изкупиха половината българско черноморие и не можеш да се разминеш през лятото от руски джипове!?!
  • 6 tost

    1 0 Отговор
    Кирца,вземи си успокоителните хапчета,че ша земеш да спускаш злъчката от яд,че Русия е първа по производство на пшеница,пета по купуване на нови коли и десета по брутен вътрешн продукт,то вярно че няма ко да ядът и заради туй си купуват нови коли :)

    Коментиран от #7

  • 7 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    Синемагугу бейкролс!
  • 8 Киро

    0 1 Отговор
    Хахаааа, Русия е бедна и гладна, а фалита наближава!

    Това са фактите, драги ушанки!
    ФАК-ТИ-ТЕ

    Скоро Путю тропа по масата да му отменяли всички санкции веднага.

    Да, имаха парици, като петрола беше 100+ долара за барел, газа беше скъп, ама вече тая СВЪРШИ. Ауфвидерзен майне ушанкен!

    По БВП изпаднаха от топ 10, вече са след "фалирала" Италия и Испания! ХАХА! И ще продължават да падат.

    Купували били нови коли? Ама коли ли или Лади? И кога купували, като петрола беше скъп ли?

    ХАХААААААА

    Коментиран от #12

  • 9 Мдаа

    1 0 Отговор
    Охххх те горкичките англо-саксонци едни такива кротички дето на никой нищо лошо не правят...
  • 10 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    Русия не е бедна а богата страна ! НО народът им живее бедно ! два три града живеят добре Москва , Санкт -Петербург и Екатеринбург ! На 150 км.от тия градове взимат заплати по малки 1-2 ти от България !
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Сега не трябва да се спори коя държава е богата и коя бедна, защото има по важни неща от това.Да не стане трета световна война,Русия и Америка се перят един на друг,но ако се стигне до война,ТО ЕВРОПА ЩЕ Е БОЙНОТО ПОЛЕ за тях,а това нрябва да се предоврати.
  • 12 tost

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Киро":

    По принцип на хора с „жълти книжки“ не отговарям ,но понеже се репчиш молко инфо от преди 2 седмици :
    „„„„„Публикувано във факти.бг:
    Къде се продават най-много нови коли?
    Публикувана: 13 Октомври, 2016
    Публикувано във факти.бг:

    Най-големият автомобилен пазар в Европа за миналия месец е този във Великобритания. За септември на Острова са продадени 469 696 автомобила, което с 1.6% повече в сравнение със септември 2015-а.

    Интересно е още, че руският пазар заема петата позиция, докато само месец по-рано държеше второто място. Ето и кои са най-големите пазари на нови автомобили в Европа за миналия месец.““““““
    Факти,приятелЮ ,факти ;)
    Нагуго нагага - Ха ха ха ха .....

    Коментиран от #13

  • 13 Киро

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "tost":

    "Публикувано във факти.бг: Интересно е още, че руският пазар заема петата позиция, докато само месец по-рано държеше второто място."

    Сам си си отговорил!
    Обедняването тече с пълна сила!
    Освен това, в тази класация броят и новата Лада като за нова кола!
    ХАХА
    При население от 140 милиона (повече от всички европейски държави) си на 5-то място по потребление (и то с някакви щайги на колела) - това означава, че си няколко ПЪТИ по беден от европейците!

    Тя средната заплата в България вече е по-висока от Русия бе или и това го пропусна?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 на кирчо мама му

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Не ве кире, просто вече са си накупили нови коли. Ти ако си купиш нова кола, ще я смениш ли другия месец? А и нали от години повтаряш като болен, че руснаците обедняват и фалират, що тогава до миналия месец са били на второ място по покупка на нови коли?
  • 15 на кирчо мама му

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Киро":

    Освен това, мама, новата кола си е нова, била тя и Лада! Ти, дето средната ти заплата е повече от на руснаците, кога си си купувал чисто нова кола? А за бензин, ток, газ и т.н. като даваш повече пари от тях, що се мислиш за по-богат? Овцете, дето ги стрижат, според теб са по-богати от стригачите, така ли?
  • 16 Не подценявайте човечеството

    1 0 Отговор
    Голословие! Празни думи! Лъжи! И НИТО ЕДИН конкретен, действителен факт за престъпно поведение на Русия!!! Крадецът вика: "Дръжте крадеца"!!!
Новини по държави: