1 Ноември, 2016 15:36 1 379 0

Вучич смъмри сръбските служби

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • вучич-
  • служби за сигурност-
  • оръжия-
  • оставка-
  • напуска

Сръбският премиер подава оставка като шеф на Бюрото координиращо работата за службите за сигурност

Вучич смъмри сръбските служби - 1
Снимка АП/БТА

Сръбският премиер Александър Вучич подаде оставка като ръководител на Бюрото за координиране на работата на спецлужбите. Това съобщи агенция Бета във вторник, позовавайки се на статия в белградския вестник „Вечерне новости“.

Причината за решението е, че "службите за сигурност не са успели да убедят премиера, че контролират ситуацията в страната“, се казва в статията.

Вестникът съобщава още, че Вучич все още не е информирал сръбския президент за своето решение, но това ще стане през следващите няколко дни.

Според премиера, фактът, че е чул пет различни версии на едно и също събитие, докладвани му от службите за сигурност, е "удивително". Коментарът му се отнасяше до случилото се в събота, когато в близост до родната му къща в Белград бе открит автомобил, пълен с оръжия и боеприпаси.

В понеделник Вучич, който бе на посещение в германския град Хамбург, изрази опасенията си, че "компетентните органи много трудно" ще разберат кой е поставил оръжия пред дома му.

"Вярвам на спецслужбите и държавата, но се страхувам, че ще им бъде много трудно да открият кой е донесъл оръжията там и с каква цел", заяви Вучич пред репортери, добавяйки, че "случаят изглежда твърде сложен за лесно решение."

По-рано същия ден, министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви, че криминолозите са открили "частични следи от ДНК върху част от оръжията, които принадлежат на най-малко трима души". По думите му ще е изключително трудно да се изолират отделните проби, за да бъде установена самоличността на някой от тях


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: