Last news in Fakti

2 Ноември, 2016 10:00 2 990 12

ФБР и Уикилийкс коват Клинтън като за последно

  • клинтън-
  • уикилийкс-
  • фбр

Скандални разкрития около амнистия на Бил Клинтън

От ФБР пуснаха 15-годишни документи от мандата на Бил Клинтън, занимаващи се с помилването на беглец, съобщи „Нюзуик“.

Помилваният е шефът на хеджфонд Марк Рич. Той е бивш мениджър на хеджфонд, срещу когото бяха повдигнати множество обвинения за финансови измами и рекет. Разкритието идва от акаунта на ФБР в Twitter, който не е активен през последната близо година. Това става само дни, след като директорът на агенцията Джеймс Коми разкри подробности около нови имейли, за които се смята, че Хилари Клинтън е пускала от частен сървър, докато изпълнява длъжността на държавен секретар. Говорителят на кампанията на Клинтън Брайън Фалън определи решението като „странно“.

Рич е бил помилван, докато е бил даден за международно издирване. Неговата жена е била един от спонсорите на фондациите на Бил Клинтън и Хилари Клинтън. Разследването бе затворено през 2005 г. без да има повдигнати обвинения.

Допълнителни разкрития от имейлите на Клинтън направи и „Уикилийкс“. Оказва се, че нейните сътрудници са й предали въпрос от дебата с Бърни Сандърс, преди той да се проведе. Въпросът гласи: "Ако бъдете избрана за президент, какво ще направите за хората от Флинт?" и всъщност не е бил зададен същата вечер. 

Припомня се, че градът Флинт, намиращ се в щата Мичиган, стана печално известен със случай на замърсяване на питейната вода с олово. 

По-рано порталът разкри подробности, за това, че в Демократическата партия открито са подкрепяли кандидатурата на Клинтън и са я предпочитали пред Сандърс. По-късно той получи извинения от някои демократи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 1 Отговор
    Радвам се, че в щатите все още има здрави сили и то във ФБР. Не, че Тръмп е най- подходящият, но Килъри е САМОТО ЗЛО, ЗЛО НЕ ЗНАЕЩО ПРЕДЕЛИ В ОМРАЗАТА СИ КЪМ ЗЕМНОТО ЧОВЕЧЕСТВО, ЦЕЛЯЩО ЕДИНСТВЕНО НЕГОВОТО ТОТАЛНО ИЗТРЕБРЕНИЕ!

    Коментиран от #8

  • 2 да го кажем направо

    1 1 Отговор
    И какво излиза накрая-че САЩ са същите долни интриганти и корумпирани арогантни мошенници каквито бяха някога комунистите у нас-никаква разлика...Е ЗАЩО тогава САЩ ни учат,че живеем неправилно????---Като и при тях корупцията и лъжата са във най-вишият слой на политическото общество???? Или ПАК се получава,че приказките за демокрация-равни права-свобода на словото-пазарна икономика и т.н....са приказки за балъци!!!!!

    Коментиран от #7

  • 3 иииииииии

    1 0 Отговор
    Десо????

    Коментиран от #6

  • 4 иииииииии

    1 0 Отговор
    Оня с Коня????
  • 5 иииииииии

    1 0 Отговор
    Киро-розовата прашка????
  • 6 калъч

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "иииииииии":

    Тук няма да ги видиш деса-ТО,оня с коня и Киро--тук няма как да заработват центове...
  • 7 Ми не знам

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "да го кажем направо":

    По принцип си прав, обаче защо набъркваш тук отново комунистите? Не знам ти кога си роден, ама аз съм поживял и по "комунистическо" и ще те информирам, че НЕ - по онова време такова нещо като корупция и арогантни мошеници бяха в пренебрежимо малки, смешни за сегашния мащаб количества. Тези екстри са приоритет на "демокрацията", развита по абсолютно уродлив начин от власт имащите. На онова време ЕДИНСТВЕНАТА МУ ГРЕШКА беше, че права беше само онази линия, която е успоредна на линията на Партията... :)
  • 8 Руски резидент

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Картър":

    Момче, нали се разбрахме да се пише по-кротко и не с големи букви, които издават неприкрита агресия. Не ти плащаме да дразниш хората. Давай някакви аргументи, цитирай измислени изказвания за да ти се вържат на думите. Така никой не ти вярва, а и ни излагаш. Прочети си пак инструкциите от посолството, защото още малко и си капут.
  • 9 909 БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    Клинтън е една стара проста кранта !
  • 10 БАБА ПЕНА

    1 0 Отговор
    ЗНАЧИ И ТАМ Е КАТО ТУКА.И ТОЗИ НАЧИН НА УПРАВЛЕНИЕ ИДВА ОТ ТАМ ПРЕЗ ТИЯ ВЕЧЕ 27 ГОДИНИ НА ДЕМОКРАЦИЯ.АЗ СЪЩО НЕ ХАРЕВАМ ТРЪМП,НО НЕГОВИТЕ АФЕРИ С ЖЕНИ ЛИ СА ЛОШИ ИЛИ ТЕЗИ ДЕЙСТВИЯ НА СЕМЕЙСТВО КЛИНТЪН.ЗАТОВА ,ТОЙ Е НАПРЕД С ЧЕТИРИ ПРОЦЕНТА ВЕЧЕ .
  • 11 681

    1 0 Отговор
    Изроди Хамерикански.....
  • 12 kcaniba

    0 0 Отговор
    всички платени, безплатни, НПО агенти соросиди, либерасти, предатели и остальная сволоч !!!
    Да се изходят!!!