2 Ноември, 2016 16:29 2 101 3

Арести в Швейцария, имам заплашвал с убийства

  • швейцария-
  • арести-
  • мюсюлмани-
  • имам-
  • джамия

Швейцарските служби в действие

Арести в Швейцария, имам заплашвал с убийства - 1
Снимка: БТА/ AP

Швейцарската полиция щурмува джамия близо до град Цюрих, съобщи „20 minuten“. При операцията са арестувани осем души.

Те са заподозрени, че са призовавали за убийството на всички мюсюлмани, които не присъстват на молитвите в джамията.

Сред задържаните е и етиопски имам, за когото се смята, че е основният подбудител на заплахите. Силите за сигурност в Цюрих са закопчали други четирима души, близки до имама и пребиваващи нелегално в страната.

Швейцарските служби са извършили обиски и на три апартамента. Те разследват дали задържаните са свързани с международна терористична организация. Към момента няма информация за такава връзка.

След нападенията в различни точки на Европа през изминалите месеци швейцарските власти затегнаха мерките за превенция на терористични нападения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вирус

    0 0 Отговор
    А в ЕС мигрантите щурмуват полицията
  • 2 браво

    0 0 Отговор
    Тама няма Меркел и Юнкер.Що някой пречи на нацията яде дървото.Евро бюрократите все препоръки отправят към швейцарците да си свалят гащите и да сложат вазелин,но ония не пускат фъндък.Всеки мъж служи в армията и си има оръжие вкъщи.Ако се наложи излизат и действат.Това е нация,която си защитава инетресите.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Така се прави- превенция, изпреварване, а не като меките еврогейски китки, отпосле и изподир гидер да събират парчетата от трупове. Само на ниво промисъл и изречена дума мюслима трябва да яде бой по манерката. Не да се оставя да приведе в действие престъпната си същност и резултатът за нас да палим свещи и подкрепяме роднините на убитите.
Новини по държави: