Last news in Fakti

3 Ноември, 2016 16:49 2 621 12

Ердоган към Германия: Терорът ще ви удари като бумеранг

  • преврат-
  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • бумеранг-
  • германия-
  • терористи

Турският държавен глава с остри критики към Германия

Ердоган към Германия: Терорът ще ви удари като бумеранг - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган отправи остра критика към германските власти, които по думите му помагат на терора, съобщи „Хюриет“.

Думите му идват по повод критиката на Германия за ареста на журналисти, включително и такива от „Джумхюриет“.

„Те ни дават съвети. Но ние сме притеснени за вашата позиция. Вие помагате на терора. Но терорът ще ви удари като бумеранг“, заяви турският президент в столицата Анкара.

По думите му Германия се е превърнала в убежище за терористи, визирайки подслоняване на членове на „Фето“, ПКК и Революционния фронт за народно освобождение (DHKP-C).

„Терорът е като скорпион. Ще ужили този, който го носи. Не виждам светло бъдеще за Германия. Неприемливо е, че страната подкрепя терористи“, заяви Реджеп Ердоган, добавяйки, че са зачестили расистките атаки срещу турци, живеещи в страната.

Той призова германските власти да посетят Турция и бомбардираните сгради в нощта на опита за военен преврат, за да нямат повече съмнения, че „Фето“ е терористична организация.

Факти.бг припомня, че след опита за метеж Фетхуллах Гюлен бе обвинен за организирането на пуча. В страната започнаха масови чистки и преследване на гюленистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    Руснаците ни секнаха далаверата с петрола от ДАЕШ, оставиха ни гладни цяло лято, покрай тях и атентатите, дето си организираме, ни отиде целия туризъм и веднага изкочиха готови да свалят Ердоган от власт. А на него му трябват врагове за да се задържи на власт. Както и верни подлоги като Бойко Борисов. Иначе не обръщайте много-много внимание на приказките му че ще си вземем тук-таме някоя земя. Вярно че на турчин вяра не може да се има, но Ердоган само се прави на велик.

    Коментиран от #2

  • 2 Бат Саше

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Само не разбрах, защо говориш в множествено число. Да не би да се слагаш и ти към турците....голям смях е ако е така.
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Досега само германците не разбраха, че Меркел не струва.)
  • 4 Българе

    0 0 Отговор
    Прав е човека.. Браво на Бойко не иска чужди проблеми и когото хваща ги връща обратно.. А баба Меркел пък събира козове срещу Турция,,за какво и е.. То Германия няма официална външна политика а само неофициална..Германия успя да си вземе това което не успя с Първата и Втората Световна Война..цяла Европа.. Поне повечето
  • 5 Диди

    0 1 Отговор
    Много хора не знаят или умишлено забравят че Германия плаща най много пари за развитието на по слабите държави.Не може всичко да е розово,но как ще е със БГ ако не бяхма във ЕС?

    Коментиран от #8

  • 6 Българе

    0 0 Отговор
    Диди:да права си Германия помага.. Тя е длъжна на човечеството.. Защото именно в Германия се родиха двете най пагубни идеологии-фашизма и комунизма..Тия две идеологии за 100 години погубиха хора колкото за 1000 години..и затова нека германците да правят техника,наука,изобретения но не и политика.. Защото тяхната политика е пагубна
  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Политиката на Германия не е пагубна.За това което Хитлер стори на милиони хора,Германия плаща.Но мисля че дълговите от втората св..война са изплатени.Германците,като нация са хора които помагат на тези които имат нужда от помощ.
  • 8 учителката по български език

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Диди, Германия с едната ръка дава, а с другата бърка в джоба и взема, а ако не намери остатъчно, отива у вас да си хареса нещо. Това е смисъла на ЕС.

    Хасанчо, ти внимавай като минаваш покрай кофите за боклук.
  • 9 Диди

    0 0 Отговор
    Обясни ми малко какво дава и какво взема,че отива и в дома ти да взима.
  • 10 Хасан

    0 0 Отговор
    Диди:ами не знам защо българка трябва да защитава немските интереси..??българите трябва да защитават своите български интереси..Южен поток беше добре за България,бежанците бяха лошо за България..ама нали Меркел ги иска..иска ама да са по цяла Европа не само в Германия.. Аз мога да седна с комшията ми Иван и да си пием ракията пред панелката но нямам нищо общо с тоя Пакистанец или сириец
  • 11 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,този отговор не е достатъчен.
  • 12 Rangelov

    0 0 Отговор
    Toi govoril purviq put istinata germaniq 6te se platq tova rano ili kusno ... ako podkrepi6 chadisti kurdi takviva terorsiti4na organizatiaq tova 6te se grumne nqkoi den
Новини по държави: