5 Ноември, 2016 07:45 1 188 5

Саркози: Русия и Иран са ключови за Сирия

  • никола саркози-
  • сирия-
  • русия

Според него Франция трябва да започне диалог с двете страни

Без Русия и Иран е невъзможно кризата в Сирия да бъде овладяна. Това заяви бившият френски президент Фрнасоа Оланд пред BFM TV.

“ Тези, които търсят споразумение за Близкия Изток без Русия и Иран, просто не разбират нищо от външна политика“, заяви Саркози. Той добави, че Франция трябва да започне диалог с Русия, Иран и Саудитска Арабия.

„Без това няма как да бъде постигнат резултат“, заяви Сакрози.

В момента Саркози е кандидат за президентската номинация на консерваторите. Изборът трябва да бъде направен на 20-ти ноември. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    0 0 Отговор
    Тоя мисли че казва нещо ново.
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Е тоя е един от ключовите виновници за разрухата в Либия и всичката паплач, която минава през страната на път за Европа. Италианците трябва да са му много благодарни.
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    Европа плати 50 млн.на Кадафи,след като той заплаши Европа,или да плащат или ще пусне бежанците към Европа.А италианците сами се оправяха със Кадафи,тъй като за бежанцитее близката ,,точка,,до Европа е Лампедуза.Така че Саркози малко късно идва със това изказване.

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Да ти кажа, 50 милиона ми се струва толкова дребна сума, че или трябва да е било годишно, или нещо лъжат. Не си представям Кадафи да е изнудвал за 50 милиона ЕС, при наличието на газ в Либия. Може да е било някакво споразумение.
  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    Кроко,разбира се за година.
Новини по държави: