Last news in Fakti

5 Ноември, 2016 15:19 1 144 5

Ципрас показа вратата на министри

  • алексис ципрас-
  • правителство-
  • гърция

Промени в гръцкото правителство

Гръцкият премиер Алексис Ципрас направи промени в правителството, но без да сменя ключови министри. Преговорите с кредиторите ще продължи да води финансовият министър Евклидис Цакалотос, а първи дипломат остава Никос Кодзиас. Ще има обаче отделни министерства по миграция и туризъм, съобщи БНР. 

Промените в  правителството са в тон с изискванията на кредиторите и под влияние на протестите на гърците. Министерството на енергетиката е с ново ръководство, след като досегашният министър отказа приватизация на държавната електрокомпания. След критика от кредиторите за застой на приватизацията Ципрас включи в правителството и бившия директор на агенцията за приватизация. Протестите на пенсионерите оказаха влияние за смяна на министъра на труда. Социалното министерство се поема от 30-годишната юристка Ефи Ахциоглу с опит в комуникацията със синдикатите.

Към новото министерство по миграция се включват всички служби по прием и регистрация на бежанци. 

Увеличава се присъствието в правителството на коалиционния партньор - националистите от "Независими гърци".

Коментарите по състава на новия кабинет в Атина акцентират върху екипа от експерти, които ще преговарят с кредиторите за облекчаване на гръцкия дълг.

Опозицията отново изрази недоверие към премиера и призова към оставка на правителството с изявление, че на гърците не са необходими повече министерства, а решаване на проблемите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Какви са тия с поличките, аз си мислех че само в шотландия ги има?
  • 2 ХХТ

    0 0 Отговор
    Министър по миграцията!? Дотам я докара Ципурата пускайки ги безконтролно за да изнудва баба си Изперкел! Вместо да изпише вежди обаче извади очи и на практика уби икономиката и туризма на 4-5 не малки острова! Същият като нашия, жертва си народа за да "усвоят" едни милиони!
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    Кроко,подобни пазят и пред парламента.Атина е красива.Ако отидеш там,препоръчвам ти да се качиш на хълма Лукавитос,има чудесна гледка над Атина,Пирея също е красива,там ще видиш скъпите яхти на бедните гърци и много др.неща.
  • 4 Гост от село

    0 0 Отговор
    Дидо, униформите на българските гвардейци са едни от най-хубавите в света. А тия са като на палячовци. Каквато им гвардията, такава и държавата. Атина е хубав град, ама има и булевард с име -Василий българоубиец.
  • 5 Диди

    0 0 Отговор
    Бях няколко пъти там,имам приятели които от 20 години там живеят,и всеки път когато бях във Атина,гърците демонстрираха.Те не са от работливата нация.Нещо ядасан ли си?
Новини по държави: