Last news in Fakti

5 Ноември, 2016 18:26 2 829 18

Водни оръдия и хаос в Истанбул

  • турция-
  • протест-
  • журналисти

Полицията разгони протест за свободата на словото

Водни оръдия и хаос в Истанбул - 1
Снимка: БТА/AP

Полицията в Истанбул използва водни оръдия, за да разпръсне протест срещу задържането на местни журналисти, съобщи Гардиън.

Протестът се проведе на централния площад Сисил. Хеликоптери вече кръжат над него.

През днешния ден съдът разпореди ареста на 9 журналисти от опозиционния вестник „Джунхюриет“. Тяхното задържане предизвика сериозни критики към Турция от страна на ЕС и САЩ.

Протестиращите са искали да стигнат до редакцията на опозиционния вестник. Пътят им обаче е бил пресечен със сълзотворен газ и водни оръдия.

„Ние няма да мълчим“, скандираха протестиращите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Бъдещата членка на ЕС е прекалено демократична и действа с палки вместо с ятагани, но европейците така и няма да разберат добринана и сърцето на Ердуган!)

    Коментиран от #2

  • 2 ръкуиотули

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Картър":

    да добре го написа:)
  • 3 999

    0 0 Отговор
    А бе както не веднъж съм казвал мирише си на пролет.
  • 4 Хасан

    0 0 Отговор
    Ами Турция е в окото на перфектната буря-терористи от ПКК,терористи от Ислямска държава,Фето терористи..а и Германия и САЩ са против Ердоган..интересното е че допирната точка на всички е Ердоган.. Защо Запада не подкрепя най демократичната и либерална мюсюлманска държава в света?!? Нали са съюзници в НАТо но терористите които убиват турски войници се крият в Европа.. Лицемерие, двуличие

    Коментиран от #16

  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    Турция е многопартийна демократична страна.. Провеждат се избори,има опозиция, свободата на печата
  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    В Украйна миришеше на пролет 5000 убити,в Либия миришеше на пролет 40000, в Сирия миришеше на пролет 500 000,в Ирак 100 000...и така нататък.. То не е пролет а мор.. А иначе сме си много цивилизовани,демократични,хуманни.. Даже за бръмбарите и червеите се грижим!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,очевидно е че Ердоган взема власта за себе си,а какво направи с опозицията,това видя цял свят.Е,това не е демокрация,това е диктатура.Никаде няма перфектна политика,но така както е разгонил народа,нещата няма да имат добър край.
  • 8 999

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Точно това имах предвид Хасанчо добре си включил, всички които слугуват на САЩ рано или късно след употреба са изхвърлени на магистралата като долнопробни пр.....ки.

    Коментиран от #10

  • 9 Картър

    0 0 Отговор
    Хасан, в Украйна жертвите надминаха 100 хиляди човека, но там се извършва етническо прочистване и затова лъжат с числата. Относно Ердуган, не е добър човек. Целта му е гражданска война и почти я е посгигнал. Не забравяй нито за миг, че той не е османлар, а е от горските евреи. Както и германците не трябва да забравят за миг, че Меркел е от дънбаските ашкенази. Ти си умен човек, ще се сетиш какво ти пиша. Аз дълбоко уважавам евреите, но там където някой от тях се прави на много хитър за чужда сметка, реагирам.
  • 10 999

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "999":

    П.С. Лошото ,че и България се движи по Американската магистрала.
  • 11 Картър

    0 0 Отговор
    Така си е и да ти кажа, че НИТО ЕДИН ОТ ХОРАТА, КОИТО Я ТЛАСНАХА ПО ТАЗИ МАГИСТРАЛА НЕ БЕ ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИН!)

    Коментиран от #12

  • 12 999

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Картър":

    Спомням си един сополивко рева от щастие когато влизахме в НАТО.
  • 13 както е тръгнало

    0 0 Отговор
    Това в Турция не е протест не сте разбрали правилно, хората се радват на демокрацията и по този начин изразяват възторга си и любовта към строгия, но справедлив бащица !
    Нищо добро не ги чака с предстоящата диктатура ! Дано само евротолерастите не им премахнат визите, че съвсем ще я втасаме, защото както са тръгнали представете си една държава в гражданска война с милионно население със свободен безвизов достъп до Европа.
  • 14 Димитър

    0 0 Отговор
    Хасане гледай как турците ще свалят Ердоган не някой друг
  • 15 Диди

    0 0 Отговор
    Европа няма да свали визите за Турция,тъй като риска е голям,не само турски граждани ще влязът а и кюрди и много други със фалшиви паспорти.Ердоган разрушава Турция,а ще видим дали турците ще се борят за независимоста си.
  • 16 тоест

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Аве ти в ред ли си, Хасане? Как да подкрепяш Ердоган, когато мачка тирански хората? Гледай какво прави твоят деспот Ердоганчо! може ли нормален човек да гони журналистите защото пишели там? Диктаторче с манията за еднолична власт - престъпник по много доказани и с разузнавателна фактология неща - това е твоят кумир. какво го хвалиш тоя ве? Браво на протестиращите 0 прави са хората, писнало ни е от Ердогановци, Живковци, Ал Багдадита и останалите тиранчета самозабвравени и натрисащи с оръжие простотията си! А ти Хасане като не ти харесва демокрацията, не е я ива реално, навред група мафиоти ти натрисат кефа си, върви при Ердоган и ни остави да си живеем с илюзията, че сме от Трети пол и мама е мъж тати е жена, а политиците ще ни оправят! :)
  • 17 Хасан

    0 0 Отговор
    Ердоган е поредния подкрепен и след това обявен за диктатор.. Не беше ли така с Садам,вкараха го в война с Кувейт.. Ама това му харесвам че гони интересите на народа си.. Опълчва се срещу Щатите,и Европа и понякога Русия.. Плаща ли си..е да плаща си.. Но не премълчава нещата и директно им казва.. Упорства,удря върху масата, събаря масата.. Прави финтове като Меси

    Коментиран от #18

  • 18 тоест

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Кой го е вкарал във война бе, Хасане? Нали бе сключил мир с ПКК? Е, развилня се изпрати турската армияд а мачка кюрдите насам натам и ПКК в отговор пак се захочна... Тъкмо се успокои Турция и влезе в един бизнес ритъм, великият ти кумир се развилня и взе да налага ислямски нещица в светския живот? Тъкмо хората се зарадваха, че ще живнат в един по-мирен и демократичен живот, той все пък че ги нарита под цензура - ако не си с Ердоган шута! Кой е виновен? Да вероятно има влияние и на външни интереси, но кой е виновен за тия неща, които описах? Ами Ердоган и хората му. А търговията на сина му с петрол с Ислямска държава не те ли отврати? Ония терориссти мачкат хора, убиват рушат, а синчето на кумира ти богатее от кръвта им? Не, че Костов и мафия тук не въртяха същото далавери през югоембаргото - същите са. Но чак пък да го възхваляваш? Ето това ме учудва - хвалиш един доказал се диктатор. Писнало ни е на хоратаа по света от диктатори да ни казват как да живеем за нашият обиккновенн човешки живот - дали да се молим, как да се молим, да носим вратовръзки, да ходим в казарма, да гласуваме за НЯКОЙ, абе гадове навред има много бе! Писнало ни е и от Ердоган и от Винету и Местан и Станишев и Гоце и Цецка и милиони като тях знайни и незнайни нам.
Новини по държави: