Last news in Fakti

5 Ноември, 2016 20:15 2 248 2

Тайното оръжие на Доналд Тръмп

  • доналд тръмп-
  • избори-
  • кампания

Анализатори печелят гласове за кандидата за президент на САЩ

Тайното оръжие на Доналд Тръмп - 1
Снимка: БТА/AP

Млади анализатори в центъра на Лондон усилено работят върху данни на възрастни американци, за да спечелят нови гласоподаватели за Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен.

Кампанията на Тръмп е платила $ 5 млн. на анализаторите от Cambridge Analytica само през миналия месец. Те са сочени като неговото скрито оръжие.

Анализаторите събират данни за всеки избирател, изготвяйки му психологически профил. След това рекламните кампании се изготвят спрямо данните.

Проучванията се извършват основно в социалните мрежи. Там избиратели попълват различни психологически тестове.

След това данните се комбинират данните за избирателните предпочитания на избирателите, техните предпочитани места за пазаруване и дори любимите им предавания. Много често анкетираните не знаят какви тестове попълват и че те се използват за предизборни проучвания.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    Чакайте, чакайте това не бяха ли Руснаците и Путин.
  • 2 Картър

    0 0 Отговор
    Тръмп е прагматичен човек настроен добре към живота. Има си всичко иска да впише името си в световната история като благодетел на човечеството. Срещу него е госпожа Смърт, тя създаде ИДИЛ, унищожи Либия и е на път да гръмне ЕС с контролираните бежански потоци и враждата с Путин. Ако янките избират ЖИВОТА, то трябва да гласуват за Тръмп.