Last news in Fakti

6 Ноември, 2016 18:20 1 249 2

Германия се страхува от победата на Тръмп

  • президент-
  • избори-
  • сащ
Германия се страхува от победата на Тръмп - 1
Снимка: АР/БТА

Германският канцлер Ангела Меркел и министърът на външните работи Франк-Малтер Щайнмайер се надяват изборите за президент на САЩ да бъдат спечели от Хилари Клинтън, пише в свои материал със заглавие „Страх на правителството пред избора на Доналд Тръмп” германското издание Die Welt.

В администрацията и на германския канцлер, и на министъра на външните работи „с тревога следят предизборната кампания  в САЩ”, отчитайки, че такава грозна надпревара не си спомня никой от опитните дипломати.

По информация от собствени източници вестникът пише, че Щайнмайер „много напрегнато” чака резултатите от изборите. Аналогична е картината и във ведомството на канцлера. Меркел напълно игнорира Тръмп, като не отговаря на публичните нападки по свой адрес. „Доколкото канцлерът като цяло не обича кресливите мъже, може да се направи изводът, че тя смята Тръмп за неприемлив на този пост”, пише изданието.

Разчитайки на победата на Клинтън, германската медия смята, че новата администрация „няма да е лек партньор” на Берлин. „На поста президент Клинтън ще действа по-остро, отколкото Обама, а като член на НАТО ще иска от Европа повече ангажираност”, прогнозират авторите на статията.

Направеното от тях допитване до представители от управляващата партия показва, че на германското правителство „ще му е трудно да работи с Тръмп, но с Клинтън няма да е по-леко, и най-вече няма да е по-евтино”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Картър

    0 0 Отговор
    Нормално е Меркел да се страхува, защото точно Килъри е нейният гръб за да е още на власт. Дойде ли Тръмп, ще и се наложи да бяга от Германия.)
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Глупости написа.