6 Ноември, 2016 20:40 1 281 0

Прислужница на Клинтън имала достъп до класифицирана информация

  • хилъри клинтън-
  • прислужница-
  • сащ-
  • избори-
  • имейли-
  • класифицирана

Прислужницата е имала достъп и до речите на Клинтън

Прислужница на Клинтън имала достъп до класифицирана информация - 1
Снимка: БТА/ AP

Прислужница на Хилъри Клинтън е имала достъп до класифицирана и чувствителна информация, съобщи Фокс нюз. Продължава разследването на ФБР.

Разследващите смятат, че кандидатката на демократите редовно е възлагала на своята прислужница да й принтира секретна информация от нейния имейл.

По време на мандата си като държавен секретар Клинтън е препращала електронна кореспонденция на своята прислужница Марина Сантос, за да й ги принтира.

Скандалните разкрития са направени два дни преди президентските избори в Щатите. Хилъри Клинтън бе подложена на остри критики заради лекомисления начин, по който си е боравила със строго класифицирана информация.

Освен принтиране на имейли, чистачката е имала достъп и до чернови от речите на Хилъри Клинтън, посочва изданието.

Изборите в САЩ ще се проведат на 8 ноември. Основните кандидати за поста са Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп, а последните сондажи сочат, че Клинтън има лека преднина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА