7 Ноември, 2016 15:49 3 365 10

Цачева в Турция, а Трайков на Запад

  • избори-
  • президент-
  • варна
Цачева в Турция, а Трайков на Запад - 1

Кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева печели вота на българите в чужбина, сочат резултатите от преброяването на ЦИК при обработени 79.45% от протоколите извън страната.

Председателят на парламента получава 24.58% от гласовете зад граница, което е с 8 на сто от резултата на номинирания от БСП ген. Румен Радев, който е с 16.58% подкрепа. Най-много гласове Цачева получава от Турция. В момента са публикувани данните от 21 секции, в които гласовете са разпределени между Цачева и Орешарски. Гласовете за другите кандидати са рядкост. Преди изборите ДОСТ на Местан заяви, че ще подкрепят Цачева. В някои секции в Испания също води Цачева.

Трети в чужбина е Трайчо Трайков с 13.33%. В секциите в Западна Европа, Австралия, САЩ той води, след него е Румен Радев.

Четвърти във вота от чужбина, отново заради Турция, е подкрепеният от ДПС бивш премиер Пламен Орешарски, за когото са гласували 12.61% от сънародниците ни в чужбина. Пети е Каракачанов с 11.39%.

За гласуването в Турция прави впечатление, че там в секциите са успели да гласуват между 800 и 900 души, нещо, което въпреки дългите часове стоене на опашки не успяха да направят в Лондон и Франкфурт, отбелязва в. "Сега". Там са сгласували средно по 500 души в секция. Основната причина за забавянето беше изискването за попълване на декларация от всеки гласоподавател. Заради референдума се попълваха по две декларации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гьотферен

    0 0 Отговор
    Оо в Турция ги знаем как гласуват. Там има един дето превежда от български, за да могат "българите" дето не знаят и дума български да гласуват за "кого трябва"! Много е показателно, че гласовете от Турция са за Цачева - браво! После им вярвайте на ГерБ, че не са с ДПС, мхм...

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гьотферен":

    Явно че хабер си нямаш от политика и знанията ти са "леко мухлясали".ДПС е отдавна с ПРО-РУСКА ориентация и разчита изсключително на български гласове,купени с руски пари.ДОСТ се ползва с благоразположението на Турция и е ном1 сред балгарските турци в Република Турция...и именно те подкрепят ГЕРБ в лицето на Цачева В ИМЕТО НА ЕВРОАТЛАНТИЗМА! Лично мое мнение е,че вместо рефередума на Слави,трябваше да има референдум ЗА ЗАБРАНА ХОРА БЕЗ ГРАМ ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ОБРАЗОВАНИЕ ДА ГЛАСУВАТ!:)

    Коментиран от #10

  • 3 KICK

    0 0 Отговор
    Според мен пък, никой който не живее постоянно в Бг не трябва да има право на глас!
  • 4 Тодоров

    0 0 Отговор
    До коментар #2 от "onq s konq": Абе "onq s konq" - що не вземеш да си напишеш истинското име. Чета ти коментарите и се чудя какъв си - психясъл наркоман или скучаещ. Или някой ти плаща някакви кинти, за да се правиш на интересен в сайта. А великата ти мисъл "... да има референдум ЗА ЗАБРАНА ХОРА БЕЗ ГРАМ ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ОБРАЗОВАНИЕ ДА ГЛАСУВАТ" най-вероятно се отнася и до теб. Погледни си правописа, словореда и пунктуацията - пълен неграмотник. Така вероятно е и с политическата ти ориентация - пълна неграмотност.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тодоров":

    Скучаещ е! Смуче накви дребни кинти, примерно по програми за развитие на селските райони или за имитиране на селското стопанство и това е!
  • 6 Картър

    0 0 Отговор
    Редно е Цачева да иде в Бурса и да метне един гюбек от благодарност. Май ще гласувам с омерзение за оня пилота и онази с големите бомби.(
  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тодоров":

    Абе Тошкин с "истинското име",що си кривиш душицата и вместо да ми дрънкаш глупости за правописа ми,пунктоацията и т.н. не си признаеш че всъщност НЕ ТИ ХАРЕСВА ТОВА КОЕТО ПИША?!За инфо щи кажа че за разлика от теб дето се чудиш какъв съм,то аз нямам никакво съмнение че си русофил до мозъка на кокалите си но...явно Господ е решил че на Земята трябва да съществува и такава флора:)А колкото до съветите ти-приемам ги само в пари,така че не ми губи времето с глупости.
  • 8 ФЕЛИКС ЕДМУНДОВИЧ

    0 0 Отговор
    Бих искал да попитам пожарникарския пробит маркуч знае ли защо в Турция се гласува за Ц.Цачева и това има ли някаква връзка с ДОСТ/Местан?А с Ердоган?И какво е обещавал?
  • 9 Изменница

    0 0 Отговор
    Цачева е продажна турска подлога !
  • 10 999

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Е ми ти и Деса сте първите изгорели, аз по неграмотни от вас не познавам.