Last news in Fakti

9 Ноември, 2016 09:42 20 228 50

И все пак, президентът е Тръмп!

  • тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • президент-
  • доналд тръмп

Кандидатът на републиканците с малки крачки влезе в Белия дом

И все пак, президентът е Тръмп! - 1
Снимки АП/БТА

Доналд Тръмп е новият президент на Съединените американски щати.

След дълъг и изключително оспорван ден на избори, през който везните се накланяха ту към лагера на републиканците, ту към този на демократите, в последните часове гласоподавателите избраха Тръмп за 45-тият президент на страната.

И все пак, президентът е Тръмп!

Неговата невероятна победа над опонента му Хилари Клинтън изненада много политолози и социолози, които по време на предизборната кампания предричаха почти сигурна победа за кандидата на Демократическата партия.

Тръмп отвоюва победа в 5 от десетте ключови щата, в които победителят бе под въпрос — Флорида, Айова, Северна Каролина, Охайо, Вирджиния, Аризона.

Клинтън успя да спечели само Колорадо и Невада.

Към момента чве още не са ясни резултатите в Пенсилвания, Ню Хемпшър.

Тръмп е 19-тият президент на САЩ, издигнат от Републиканската партия.

И все пак, президентът е Тръмп!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате жоро

    2 1 Отговор
    по- добре изкуфял пенсионер, отколкото негър или ку.ка. да се разцепват, да си гледат америката и да не се занимават с нас. време е българия да се върне на световната карта.

    Коментиран от #2

  • 2 Тцтц

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "бате жоро":

    расист !
  • 3 Киро

    2 1 Отговор
    Айде, падна президента, избран и поддържан от черните, подкупвани с помощи, затваряне на очите да мързелуват и други подобни, за да гласуват за демократите!

    Скоро и в България подкрепяните от циганите ще си тръгнат!

    На белия човек му писна да го правят на глупак!
  • 4 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Това е руска агресия!!!
    Киллъри да нападне Путин - веднага!!!
  • 5 12789456

    1 1 Отговор
    Браво!!!
  • 6 Niki

    1 1 Отговор
    Boiko zagubi gospodarite si.Ami sega nakade?

    Коментиран от #28

  • 7 КОЪ

    2 1 Отговор
    Много се радвам , ако можех щях да го цуням Тръмп! Светът се променя, това е началото! Сигурен съм към по добро! Сега само се надявам в България да започне промяната колкото се може по-бързо. Убеден съм че началото ще го поставим в неделя! Време е и ние да направим България great again!
  • 8 Картър

    1 1 Отговор
    ХАЛЕЛУЯ, МОРДОР ПАДНА!
    СЛАВА ВЪВ ВИСИНИТЕ БОГУ, НА ЗЕМЯТА МИР И БРАГОВОЛЕНИЕ МЕЖДУ ЧОВЕЦИТЕ!
  • 9 123456

    1 1 Отговор
    Е БРАВО.ВТОРИ ПЪТ БРАВО ,ЧЕ НЯМА МАЙКА ЕВРЕЙКА КАТО КАЛФИН И НАДЕЖДА МИХАЙЛОВА-НЕЙНСКИ А МАЙКА ШОТЛАНДКА.ДА ЖИВЕЕ ШОТЛАНДИЯ. ИНАЧЕ Е ЯК ШАМАР НА ДЪРТИТЕ КЛИМАКТЕРИЧКИ В ПОЛИТИКАТА. А КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ СКОРО И В ГЕРМАНИЯ.СЕИР СИГУРНО И ТАМ СКОРО.
  • 10 бате жоро

    1 1 Отговор
    дайте да го поканим да стане президент и на нас!

    Коментиран от #15

  • 11 111

    0 1 Отговор
    Блазе им на Американците...те има нещо "ново". На нас всеки път ни пробутват нещо "Ново" и различно, а то всеки път е добра нова опаковка със стар...Вече 27 години гласуваме за промяната, то не беше цар, ББ, сега Радев и вече 27 години гледаме едни и същи мутри. КОрнелия Нинова ли е ново, Илияна Йотова, Румен Овчаров, Костов, ББ, кой, имаме депутати с по 15-20 години служба.
  • 12 БАБА ПЕНА

    1 1 Отговор
    браво и поздравления за ТРЪМП.БЯХ ПИСАЛА ,ЧЕ ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОГАТ американците да проумеят кое е по лошо---похожденията с жени или далаверите на ХИЛАРИ КАТО ДЪРЖАВЕН СЕКРЕТАР.и затова браво на всички американци,които разбраха ,че той трябва да е президента на АМЕРИКА.СЕГА НЯКОИ ЩЕ ПИШАТ ,ЧЕ РУСИЯ ИМА ПРЪСТ В ТОВА.СМЕШНИЦИ.
  • 13 mediator37

    1 1 Отговор
    Аз доволен!
  • 14 някой си там

    2 1 Отговор
    естествено че тръмп е правилия избор за америка а за нас кой е правилния при положение че няма един истински човек който да не обещава само а да направи нещо
  • 15 Ярослав Станчев

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "бате жоро":

    Какво да го каним,той ще е президент и на България.Каквото каже това ще правим,без право на собствено мнение.Както си беше до сега.25 години всички управляващи първо ходеха до Вашингтон да целуват американския г.з и после се кълняха в конституцията.

    Коментиран от #46

  • 16 Цецето Цацевченце

    0 2 Отговор
    Този трябва да ме почерпи подобаващо защото ако не бях аз да кажа че Хилърито ще си хортува с мен по "европейски" кой щеше да гласува за него ! Кой питам аз кой???
  • 17 onq s konq

    1 3 Отговор
    Аз бях за Хилъри ама кой ме пита !

    Коментиран от #20, #24

  • 18 некойси

    0 1 Отговор
    Доволен съм, това е по-малкото зло. Все пак според мен това не изключва пускането на 3-та световна война.
  • 19 BMW

    0 1 Отговор
    Промените сега започват . В едно телевизионно предаване генерал-полковник Леонид Ивашов рецитира хулигански стихчета за руския войник, седящ сред развалините на американската столица. А Владимир Жириновски отбелязва: "Ние бихме превзели и Берлин! Но къде е Берлин в случай на война? Там има само пустиня и пепел!". В друго предаване пък експертът Виктор Мизин успокоява аудиторията със следните думи: "Няма защо да се страхуваме от малка война с употреба на ядрено оръжие. Ние си имаме прекрасен ядрен щит", казва той. Сякаш не става дума за опасността от ядрена катастрофа, а за участие в някакво спортно състезание, което трябва да спечелим на всяка цена. Напред, момчета, напред! Вече завладяхме Симферопол, Донецк и Луганск. Алепо е в развалини. Кой е на ред? Не е ли време, другари, да посегнем на Вашингтон и Берлин? И никой в Русия не се опитва да прекрати тази милитаристична вакханалия. Вярно, наскоро Путин разкритикува пропагандатора Дмитрий Кисельов, който разсъждаваше на глас за ядрената пепел, в която Русия можела да превърне САЩ. Но тъй като не забелязваме някакви съществени промени в стратегията на Кремъл, изявлението на Путин може да се тълкува като пиар, предназначен за западната аудитория.
  • 20 Гейберистанци

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Ама естествено, че си бил за Килъри, кранто, естествено.
  • 21 Киро

    2 1 Отговор
    То се видя кои за основните гласоподаватели на влечугото Хилъри.

    Негра, тъмнокожи от всякакъв вид и подобни.
    Местните цигани, хрантутени с помощи, за да гласуват после правилно.

    Айде, шута в г.за и чао!

    Това ще се случи и у нас скоро с всички "хилърита"!
    На народа му омръзна!
  • 22 стоян георгиев

    1 1 Отговор
    популизма набира скорост вече и в америка!тръмп стана президент без нито едно реално послание и идея,само с отрицание и популизъм.още по-смущаващото е че за него гласуват белите протестанти дето винаги са били символ на прагматизма и успеха в сащ.те глaсуваха за нечестната игра и празните приказки,което дано не доведе до опасен световен катъклизъм,особено в конфигурацията на други такива събития в европа и света като цяло.сега пред тръмп има две възможности едната да забрави за щуротиите дето наговори и да се върне в реалността другата е да реши че наистина е толкова велик колкото се представя и да продължи и в реалната политика с глупостите.квото и да се случи тръмп ще раздели американското общество и това ще доведе до сериозно напрежение и несигорност.

    Коментиран от #23

  • 23 Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    По принцип за повечето въпроси сме на едно и също мнение, в случая обаче не.

    Тръмп е човекът с посланията и идеи за промяна - да върне производството в държавата, на се спре инвазията на протекционираните китайски стоки, да създаде работни места, да ограничи помощите на мързеливите негроци, да намали дефицита, да намали външните намеси на САЩ в света и така нататък и така нататък.

    Това са размишления на бизнесмен, на човек, който знае как работи бизнеса и икономиката и той как да го управлява. Все пак държавата е като една огромна фирма.

    Хилъри няма НИКАКВИ реални послания. Тя е политик, който разбира само от машинации, но не знае и не може да управлява държава. Слугува на налагания от големите корпорации глобализъм. И за да си гарантира избирането - подкупва с помощи и други придобивки цветнокожите. Позната практика, нали?

    Общо взето за самите американци спечели правилния кандидат.

    Коментиран от #50

  • 24 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Конь кой те пита?

    Коментиран от #47

  • 25 Dani

    0 0 Отговор
    Какво ще премени смяната на един брюнет с един блондин ???
  • 26 NWO

    1 1 Отговор
    Welcome NWO!
  • 27 7777777

    1 1 Отговор
    Браво на американските работници, избраха го, защото обеща нови работни места, малко по-умерен е от Клинтън, която ни спря АЕЦ БЕЛЕНЕ и е подкрепяна от големите банки и корпорации, отворен е за диалог с Русия, може би светът в следващите години ще стане по-спокоен, дай боже и у нас да стане промяна, все пак излизат нови лица на политическата сцена!
  • 28 Димитър Колев

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Niki":

    Ей осиротя Бокито бе, много се кефя все пак по-добре Тръмп, има някаква надежда да стане по-мирен и с по-малко войни света! Боки стягай куфарите и ти, време е, заедно с цялата сган която е управлявала досега, път ви чака, ПЪТЯТ КЪМ АДА!
  • 29 митъ

    0 1 Отговор
    браво
  • 30 123

    1 0 Отговор
    Пропаганда представяше Тръмп какъв ли не. 24часа във всички сайтове нон стоп великите умове оплюваха новия президент ,но и тези платени пасквили не помогнаха.
  • 31 наблюдателлл

    1 1 Отговор
    Понеже тук има много американофили, а замислете се сега, като знаете какъв е Тръмп и как снисходително меко казано се отнася към женити, какво би било отношението му към България с президент Цецка??? И при положение, че предпочита да работи с истински мъже, как ще се отнася към нашия нежен премиер, които пък предпочитал да работи с жени !? А сега де това, че двамата обичали да строят магистрали май няма да е достатъчно, просто една др. гледна точка върху която да се замислим !
    Иначе света търпи последствията от най-скъпия европейски климактериум и един още по-скъп световно-американски нямаше да понесе !!!
  • 32 име като гост

    0 0 Отговор
    Айде гответе се за трета световна война
  • 33 гъЗ

    0 0 Отговор
    Като чуя името "Клинтън" и го свързвам само с Моника Люински и прословутите дудуци. Това, че жена му не успя да си озапти мъжлето въпреки постоянната и намеса в работата му .... не говори добре за нея. Най-ужасна е пренебрегнатата, властолюбива жена , а тази Клинтън е точно такава на 100%, и като сложим зависимостта и от нейната класа, простия обикновен американец ще си остане с пръст у г.з.
  • 34 tost

    0 0 Отговор
    Луд бил,нищо не разбирал,обаче като се намеси КГБ и Путин,стана най великия и цяла Америка го подкрепи.
  • 35 WarInside

    1 0 Отговор
    Дано престанат да създават конфликти и войни.
  • 36 Коко

    0 1 Отговор
    Това е края на ЕС. Разглеждайте го като ЮЕСексит.
  • 37 есхач

    0 1 Отговор
    Сега ще настане един проблем в дясно как ще се оправдават за ястребската политика спрямо Русия. Тръмп и Путин ще се разберат а ние пак ще духаме. Мешахме се по повод Турция и Русия те се разбраха ние ядохме анадолският и казашкият. Сега ще е същото когато атовете се карат а Тъпанара се вре и дава акъл той го отнася и ние покрай него.Те ще си пируват а ние хитреците ще гладуваме.Сега остава и гюдерията да я сложат за президент -да затваряме държавата ида си ходим.
  • 38 taka e brat

    0 1 Отговор
    ей чуждопоклонници..........
  • 39 Васичка Атанасова

    0 1 Отговор
    браво да му е честито
    негрото си отива
  • 40 Гост

    0 1 Отговор
    Еи ,неможех да спим от притеснение заради тия американски президенти.Сега съм вече спокоен.От утре ще съм с 3000хил.щ.д заплата а родителите ни с минимална пенсия 1000щ.д.
  • 41 хичо

    0 0 Отговор
    Третата световна война ни е вързана в кърпа с тоя самозабравил се печалбар.
  • 42 хичо

    0 0 Отговор
    Третата световна война ни е вързана в кърпа с тоя самозабравил се печалбар.
  • 43 избори

    0 0 Отговор
    Не мога да ги разбера,единия има 300 000 гласа повече,а другия печели,
    американска работа
  • 44 асддса

    0 0 Отговор
    браво долу евреите
  • 45 Боно

    0 0 Отговор
    Това е катарзис - пречистване!!!
    А сега ЦРУ да предостави на българския народ пълните кредитни досиета на говедата, които откраднаха парите народни.
    С тея досиенца /предоставени им от националния предател А.Луканов/ държаха на верижка целия ни политически и икономически елит.
    Нямате си представа какви именца ще блеснат - от кърваво червени до тъмно сини - искаме народен съд, отнемане на цялото имущество и смъртни присъди за грабителите на народа!!!
  • 46 епа ти

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ярослав Станчев":

    Не думай? Мелани вероятно ще ревнува Тръмп от Винету и Плевнята или Цачева ако идат да го цунат....дето каза? Ще им избоде очите, оная манекенка е типична американка като от Бързи и яростни.
  • 47 konq mu

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Кольо":

    Съжалете го коня му изпусталя от къчове.
  • 48 ПУТИН

    0 0 Отговор
    РАДВАЙТЕ СЕ,ТОВА Е ГОЛЯМ ШАНС ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ГОЛЯМАТА ВОЙНА И ДА ПОПРЕСТАНАТ ДРУГИТЕ МАЛКИ В МОМЕНТА,АКО НЕ ГО РАЪБИРАТЕ,ЗНАЧИ СТЕ ГЛУПАЦИ!
  • 49 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Американците този път излязоха разумни.Знаем кой е Тръмп от "време оно",а това трябва да означава нещо.Колкото до Хилари Клинтън - тя направи политическа кариера след двата мандата на мъжа и в Белия дом.А и бясната кампания срещу Тръмп всъщност му изписа веждите,вместо да му извади очите.Дано осъществи онова,за което говореше в предизборната си кампания.
  • 50 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Киро":

    кире,помисли защо няма ни един читав американец да харесва тръмп и да го изказва мотивирано.то бизнесмени,то политици ,то артисти ,а даже и неговите съпартиици не го харесват.що дори и ястребите в републиканската партия на която до скоро бях фен не го харесват и обявиха че ще гласуват за клинтън,заявка без аналог в политиката на сащ до сега?тва дето тръмп твърди е популизъм и се усети ясно на дебатите дето се отрече от всичко казано преди това и стана смешен та дори и жалък.тва за желанието му да върне производтвата от китаи в сащ си е пак чист популизъм,щото вече се случва и без него за производставата с висока добавена стоиност,а за другите е невъзможно ,щото няма как да излезе сметката с високите разходи в сащ по отношение на заплати ,наеми и амортизации.пееше някви песни за работническата класа ,само да ти кажа, че въпросния не е виждал жив работник ,не да познава или да знае кви проблеми имат работниците:)!ти и тои като другаря ленин напира да им помага и да им се води началник без както казах дори секунда време с тях.лошото е че има едни идеи по отношение на глобалната сигурност дето ако се случат ще има сериозни катаклизми и дано след като успя да излъже избирателите да си седне на задника ,а да не се напъва да вади сащ от нато или да прави партии с путин за европа или близкия изток.що се отнася до бизнеса му,бизнеса на тръмп поне от 10 години е в много тежко състояние и само този му успех в политиката го спасява.та казано общ тръмп е човек на 70 те