9 Ноември, 2016 18:30 1 762 31

Ердоган: ЕС да вземе финално решение за Турция

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • ес

Турският президент с нови критики към Запада

Турският президент Реджеп Ердоган призова ЕС да вземе финалното си решение относно членството на Турция в Съюза, съобщи „Агенция Анадола“.

„Те безсрамно повтарят, че преговорите за членство трябва да бъдат преразгледани. Тогава преразглеждайте, колкото се може по-бързо. Не просто преглеждайте, а направете финалното си решение.

Ако ще го правите, защото Турция се бори с тероризма, значи сте закъснели. Нашата борба с тероризма ще продължи до края.

Какъвто и напредък да постигнем в очите на Запада, все оставаме втора класа. Разбрахме го в процеса по присъединяване в ЕС.“, заяви Ердоган.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мършата

    1 0 Отговор
    Явно Путин му предложил да се лепне към Евразийския съюз, та пита, ако случайно Европа все още иска, ама едва ли? И защо точно сега се е сетил, след избора на Трамп? Май ще има геополитически подялби? Кво ли ще намажем ние? Или от нас ще намажат?
  • 2 Хасан

    0 1 Отговор
    Прав е човека. Турция от 25 години живее в съседство с дестабилизирани държави -Иран,Ирак,Сирия,Грузия и така нататък..Бори се срещу комунистически Пкк тероризъм,радикален тероризма и на всичкото отгоре съюзници като Германия,САЩ,Англия му правят мръсно

    Коментиран от #3, #4, #17

  • 3 Турска смрадня

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Нищо и никакъв незначителен резак с мания за величие.
  • 4 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Хасане, кога са им правили мръсно? Англия ли им прави мръсно като ги защитава след ПСВ; от НАТО някой ли им направи мръсно, като им размаха пръст за Кипър; ЕС и по-спец Германия ли им прави мръсно с инвестициите.... айде по-сериозно, когато някой не се връзва на номерата ти и има изисквания, които ти не покриваш, това не е "правене на мръсно"!
  • 5 Хасан

    0 1 Отговор
    Кроко..виж сега аз искам Турция да си остане в Западния отбор..Не съм привърженик на Русия..Европа с Турция може да стане глобален играч.. Ама не може примерно да заставаш Турция да признае гей бракове.. В България може ама в Турция не
  • 6 Хасан

    0 1 Отговор
    Що се отнася до Кипър дай да ти обясня.. Кипър беше част от Османската империя.. За да понасят кредите за Кримската война я дава на Англия под наем за 99.. Като Хонконг.. Ама към края на договора Англия вместо да върне я обявява за своя колония..след това кипърци и турци и гьрци възстават и обявяват независимост като гаранти са Гърция,Турция и Англия..след военния преврат в Гърция гърците почват гонения срещу турците-убийства,депортации,масови гробове...и тогава Турция позовавайки На международното право окупира част и обявява кипърска република
  • 7 Хасан

    0 1 Отговор
    Кроко.. Що се отнася до инвестициите.. Капитала няма държава,етнос,религия,... брат, сестра не признава..просто където му е изгодно..все пак е друго да правиш инвестиция в 80 милиона държава със средна възраст 34-35 години
  • 8 хахаха

    1 0 Отговор
    Турция никога в ЕС!!
  • 9 Хасан

    0 1 Отговор
    Те пък много искат там.. Канада не е в Европа,Финландия,САЩ,Япония.. Кой иска в Немска Европа??? Ако беше Европейска Европа да

    Коментиран от #12, #16

  • 10 Картър

    0 0 Отговор
    Турция трябва добре да разбере, че освен България други приятели няма, няма и да има.
  • 11 Хасан

    0 1 Отговор
    Турците обичат България това е факт, като отивам в Турция ми казват комши добре си дошъл..Имат много приятели..
  • 12 Туй то

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Проблемът ви е, че почти всички турци са глупави (много меко казано) като тебе.
  • 13 Диди

    1 0 Отговор
    Хасане,защо казваш ,,немска Европа,,?
  • 14 Киро

    1 0 Отговор
    Турция няма място в ЕС.

    Точка.
  • 15 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Доналд ще скрои шапката на резняка само да мине клетвата! Много си повярваха турчолята!
  • 16 no fes

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Като не искат хайде в Анадола и без това Австрия,Белгия и Германия пропищяха от твоята проста рода дето още си купува жените.А на балканите още не можем да се възстановим от "присъствието" на тази сган.
    Що се отнася до империи недей да говориш кой къде е бил че ако вземем да връщаме времето назад вас знам къде ще ви заврем.
    За това оня гном Ердоган да не се ежи много,че ако спрат да го закрилят от Европа,Америка и Русия ще ви се разпадне хептен империйката,което между другото няма да е голяма загуба.
  • 17 Наско

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Турция най-накрая трябва да се разпредели между поробените народи и да спре да се мисли за империя.По различни данни близо 40 % от населението и не са турци.Такава държава няма място в ЕС особено и като се има в предвид че Турция нито е европейска нито е християнска държава.А без тези две неща не се влиза там.
    Така че ако Ердоган реши да приема Християнството може да му преразгледат молбата.
  • 18 Диди

    0 1 Отговор
    Престанете да се връщате 100 години назад,дори вече и не чета какво пишете.Пишете по същество.

    Коментиран от #21

  • 19 Иван

    1 0 Отговор
    Какъв ЕС бе луд резак ? Вие нямате работа на европейския континент , в ЕС искали да влизат.
  • 20 Диди

    0 0 Отговор
    Европа знае много добре каква политика има в Турция.Наистина е крайно време Европа да изкаже позицията си спрямо Турция.Дори ако Ердоган го няма вече,мисля че няма да премат Турция в ЕС.Това което ще остане като предложение за Турция,ще бъде,,Европейско споразумение,,в областа икономика и всеобщо раввитие,но Турция да е в ЕС,не мисля.В това отношение Ердоган е прав като задава вэпроса.А спящите политици от ЕС които все още ни ,,управляват,,да отговорят на Турция,а не да ,,увъртат,,.
  • 21 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Най-добре спри да пишеш в сайта, няма да е голяма загуба!
  • 22 Диди

    0 0 Отговор
    E,не се изразявай така.Явно имаш проблеми с това,че съм жена.
  • 23 Хасан

    0 1 Отговор
    Защо "Немска Европа "?!ами Диди, който плаща музиката той поръчва музиката.. В Европа решенията се приемат от Меркел..другите само потвърждават..Меркел прие бежанците и всички други казаха "тъй верно".Ако Меркел беше приела предложението на Ердоган за зона на сигурност в Сирия под егидата на ООН то нямаше да има бежански проблем..
  • 24 Хасан

    0 1 Отговор
    Защо в България патриотизма се проявява в антитурска говорене?? Патриотизъм е да обичаш своя народ,култура,хора. Ако български доктор сменя памперси на дърт немец за шепа евро докато страната му има недостиг на лекари това не е патриотизъм. Ако българите отиват ьргатин в Англия и Гърция да берат ягоди и маслини за няколко евро повече докато земите опустоват и не се сеят то това е криворазбран патриотизъм
  • 25 така де

    0 0 Отговор
    Ами да, след като пуделът на Меркел е на път да подаде оставка, човекът се е разбързал да попита какво става по неговия въпрос, че скоро може да няма някой на негова страна да омайва бабичката. Като пуделът подаде оставка България вече няма да е разменна монета в тези преговори.
  • 26 Хасан

    0 1 Отговор
    Добре де.. От 1944 до 89 България независима ли беше!? Москва нареждане София изпълняваше, а сега Брюксел или Вашингтон нарежда София изпълнява.. That is all.. Ердоган не казва тьй верно и го обвиняват за диктатор. Човека просто си гони своя интерес
  • 27 Диди

    0 1 Отговор
    Хасане,грешиш.ЕВропа иска защитна зона на границата с Турция,Меркел каза че трябва да има не само защитна зона а и свободна въздушна зона,но Асад и съюзниците му не са съгласни.Америка каза че,йко има свободна въздушна зона,то тя трябва и да се отбранява,и кой би стрелял в тези самолети,тогава ще стане наистина още по зле от сега.Другия проблем който се вижда е този с Турция,тя иска защитна зона,но може би с цел заради кюрдите които се бият в този район.
  • 28 Диди

    0 1 Отговор
    По другия въпрос,че Европа била немска.Европа има нужда от Германия и Германия от Европа.Германия си казва позицията,има надделяване на нейното решение,но Европа не и немска.Хасане,развитието в Европа се води от силните икономически държави.В Европейската хазна плащат всички държави.спрямо икономическото си положение.Германия плаща с течение на годините повече.Тя плаща 15,5 миларда,а България 400 милиона.Сега стана така че силните държави плащат дълговете на по слабите,това не трябва да е така.Германците не одобряват това,те са прави.
  • 29 TC PASHA

    0 1 Отговор
    prost narod slava dırjava eto na tova se kazvaa...kato vi gledam i ste prosti mngoo be horaa...ste umrete tam ot gladddddddddddd...
  • 30 Диди

    0 1 Отговор
    До Рашана,кого имаш в предвид като пишеш за прости хора?Пиши по същество.
  • 31 отговор

    0 1 Отговор
    Решението е взето, ще има Европейска армия в скоро време.
Новини по държави: