10 Ноември, 2016 18:25 2 446 6

Израел, Русия и САЩ трябва да унищожат "Ислямска държава"

  • ислямска държава
Израел, Русия и САЩ трябва да унищожат "Ислямска държава" - 1
Снимка: БТА/АР

Израел, Русия и САЩ трябва заедно да се борят с ислямския тероризъм и унищожаването на "Ислямска държава", заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от ТАСС, на обща пресконференция с руския си колега Дмитрий Медведев в Ерусалим.

"Ние сме партньори в борбата с ислямския радикален терор. Израел, Русия и САЩ са партньори за постигането на тази задача. Това сътрудничество ще помогне на всяка държава и на цялото човечество", каза още Нетаняху.

Израелският премиер подчерта, че страната му е твърдо решена да предотврати завземането на Сирия от шиитски ислямистки радикални групировки и да не допусне в ръцете на проиранската групировка "Хизбула" да попада модерно оръжие, което да бъде насочено срещу Израел.

Медведев, който е на посещение в Израел, призова за съгласуване на усилията в областта на сигурността за целите на борбата с международния тероризъм.

"Пред нашите страни стоят общи предизвикателства. Преди всичко това е тероризмът. Той заплашва цялата планета, но в този район това се усеща особено остро. Русия също страда от тероризма. Поради това трябва да му се противопоставим заедно", подчерта на пресконференцията руският премиер.

Медведев се срещна в Ерусалим и с израелския президент Реувен Ривлин който заяви, че ролята на Москва в Близкия изток днес е по-важна от всякога, посочва ДПА.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    0 0 Отговор
    еми да действат кой чекат някой да им каже не могат ли те сами да действат без хората да ги подсещат
  • 2 anto

    0 0 Отговор
    Крайно време е това да се случи.....!
  • 3 Картър

    0 0 Отговор
    Израел май се е поучил от историята как Франция спечели ВСВ и тази идея му е допаднала.)
    Хубаво е да си победител, нали?)
    ...
  • 4 есхач

    0 0 Отговор
    Ето като искат големите могат да си разпределят баницата и всичко се нарежда. Реалполитик се завърна.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Защо я измислиха и създадоха , а сега ще я унищожават ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.