10 Ноември, 2016 20:55 1 234 0

Тръмп покани британския премиер да посети Вашингтон

  • доналд тръмп-
  • тереза мей
Тръмп покани британския премиер да посети Вашингтон - 1

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп покани премиера на Великобритания Тереза Мей да го посети колкото може по-скоро, съобщи ДПА. Двамата разговаряха по телефона след победата на републиканеца.

Мей и Тръмп са се съгласили, че отношенията между САЩ и Великобритания са "много важни и много специални и че надграждането им ще бъде приоритет и за двамата", се казва в съобщението.

"Новоизбраният президент Тръмп подчерта своите близки и лични връзки и топлите си чувства към Обединеното кралство. Той каза, че е уверен, че специалните отношения (на двете страни) ще стават все по-добри."

От своя страна Мей е изразила надежда за увеличаване на двустранната търговия и инвестициите със САЩ особено след като Великобритания излиза от Европейския съюз.

По-рано през деня британският евродепутат Найджъл Фараж се пошегува с твърденията за сексуалните посегателства на Тръмп срещу жени. Попитан за евентуална среща между Тръмп и британския министър-председател Тереза Мей, лидерът на ЮКИП отвърна шеговито: "Елате и си поговорете с Тереза, но не я докосвайте, за Бога", а след това предложи да присъства на срещата "в ролята на отговорен възрастен, за да гарантира, че всичко е наред".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА