11 Ноември, 2016 08:08 2 523 10

Обама нареди да ликвидират лидерите на фронта „Нусра“

  • нусра-
  • сащ-
  • сирия-
  • фронт-
  • барак обама-
  • ал кайда

Повече безпилотни самолети ще участват в операциите срещу групировката

Обама нареди да ликвидират лидерите на фронта „Нусра“ - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Барак Обама нареди ликвидирането на лидери на свързания с „Ал Кайда“ фронт „Нусра“, съобщи „Вашингтон поуст“.

Американските сили ще включат в операциите си повече дронове и разузнавателна мощ. Решението на администрацията отразява загрижеността й от превръщането на части от Сирия в бази на „Ал Кайда“ - на прага на южните граници на Европа.

Ходът на Вашингтон дава приоритет на борбата срещу тероризма пред оказването на натиск срещу Башар Асад да се оттегли от властта в разкъсаната от война Сирия.

Очаква се линията на по-мощна офанзива срещу фронта „Нусра“ да се запази и след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп, спечелил президентските избори в страната. Републиканецът нееднократно е заявявал, че иска по-агресивна борба срещу тероризма.

През месец юли тази година групировката „Джабхат ан-Нусра“ обяви, че се отделя от „Ал Кайда“ и промени името си на „Джабхат Фатх ал Шам“ (Фронт за завладяване на Сирия).

„Вашингтон поуст“ посочва, че Барак Обама е бил разочарован от факта, че Пентагона не е направил повече, за да убие лидерите на джихадистката групировка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    Значи ко излиза? Офанзивата не е срещу нусра а само срещу определени лица от нусра.

    Прилича повече на замитане на следи. Така действат краварите, създават терористи и след като не са им нужни вече ги убиват.

    Да му мислят тия на хранилка от козяк.
  • 2 Иван

    0 0 Отговор
    Абсолютно, заличава си следите.
  • 3 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Новото име в превод е "Фронт на свободен народ"
  • 4 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Новото име в превод е "Фронт на свободен народ". Пак го ударихте на освобождаване на Сирия.
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Ееее, що така, ве черничък? Нали ги поканихте на масата за преговори? Ся с кой ще преговаряте?
  • 6 АНДРЕИ

    0 0 Отговор
    Какво чака до сега.Два мандата ги снабдяваше с оръжие и пари.Може да е дошло време един ден да се разприказват -и сега да замитаме следите
  • 7 Божи промисъл

    0 0 Отговор
    Материалистичният антихристиянско-сатанински американски (и английски) Истаблишмент е способен на всяка подлост и зверство: Ще направи всичко възможно до инаугурацията на Тръмп да замете следите от всичките си ужасяващи престъпления против човечеството, дори може да опита да убие Тръмп или да развърже световна война! Тези изроди се изживяват като Богове! Обсебилите ги антихристиянски-сатанински-мамонски-мефистофелски духове не могат да приемат, че светът е под Божествено ръководство! Поради това тези духове са изгонени от Бога в Осмата сфера! Да, мили хора, светът е под Божествено ръководство, а не под сатанинско! И законът на Бога за човека е: „(Ев. Лука 10:27): Обичай Бога… и ближния си като себе си“– човекът е Дух, „ближни“ на всеки човек са всички хора по света, защото са братя и сестри по Дух. Христос - Богът на всеки човек и на човечеството, ни казва: „(Ев. Матей 10:25-26): Ако стопанинът на дома нарекоха Веелзевул, то колко повече домашните му!... Няма нищо покрито, което не ще се открие, и тайно, което не ще се узнае“! „(Посл. към Галатян. 6:7-8): Недейте се лъга, Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне. Защото, който сее за плътта си, от плътта си ще пожъне тление, а който сее за Духа, от Духа ще пожъне вечен живот“! Ще се разпусне международният съд, който двулично се занимава с престъпниците срещу човечеството. Ще жънат своите отровни плодове и онези международни институции, които раздават награди за мир на уби
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Божи промисъл

    0 0 Отговор
    Допълнение към "Божи промисъл" №8:

    йци. Мъдрецът Тръмп ще промени света към добро! Зомбираните не могат да разберат това. Такъв е промисълът на Бога! Ако не е Тръмп, ще дойде друг!
  • 10 Диди

    0 0 Отговор
    Амин.