Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 15:48 1 001 2

САЩ ще приема бежанци от Австралия

  • австралия-
  • сащ-
  • бежанци-
  • споразумение-
  • науру-
  • малкълм търнбул-
  • манус-
  • бежански лагери

Двете страни постигнаха споразумение след едногодишни преговори

САЩ ще приема бежанци от Австралия - 1
Снимки АП/БТА

Австралия и САЩ се договориха за преместването на десетки бежанци от лагерите за нелегални имигранти в Папуа — Нова Гвинея и остров Науру, съобщава ABC News — Австралия.

Австралийският премиер Малкълм Търнбул потвърди споразумението, което бе постигнато след едногодишни преговори.

Говорейки от столицата Канбера, по време на съвместна пресконференция с министъра на имиграцията Петър Дътън, Търнбул обяви, че споразумението ще се прилага само за онези, които вече обитават двата центъра и няма да е валидно за новопристигналите.

САЩ ще приема бежанци от Австралия

Властите в Австралия се надяват изпращането на мигранти към САЩ да започне в началото на следващата година, но Търнбул не спомена какъв ще е техният брой. По силата на постигнатото споразумение, само най-уязвимите ще заминат за САЩ, след като бъдат оценени.

"Американските власти ще направят своя собствена оценка на бежанците и на база на това ще решат кои от бежанците ще приютят", каза той и допълни, че съдбите на жените, децата и семействата ще се разглеждат с приоритет.

Около 1200 души се намират в двата лагера за задържане на остров Манус в Папуа — Нова Гвинея и на остров Науру.

САЩ ще приема бежанци от Австралия
Снимки АП/БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    0 0 Отговор
    ето ви един прекрасен челен опит от Австралия - пращат " горките имигранти" на м..ната си, и с такъв ход се избягва наплив на мюслита от целия свят , а пък от там който иска да ги взема на кила ...но поне Австралия защитена от терористи ,канибали и други такива изроди ...Какво ни пречи и ни да ги пращаме примерно в Антарктида на почивка...
  • 2 да да ама не

    0 0 Отговор
    Бързали да подпишат преди Тръмп да се е усетил, обаче едва ли, ще се сбъдне това споразумение, като се знае неговото отношение по въпроса!
Новини по държави: