Last news in Fakti

15 Ноември, 2016 17:08 1 072 0

Ципрас хвали Обама, Обама хвали НАТО

  • барак обама-
  • алексис ципрас-
  • гърция

Според гръцкия премиер американската икономика се представя по-добре от гръцката

Ципрас хвали Обама, Обама хвали НАТО - 1
Снимка: БТA/АP

„Американската икономика се представя по-добре от европейската през последните години.“ Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на съвместна пресконференция с американския президент Барак Обама, съобщи „Вашингтон Пост“.

Според него това е дължи на политиката на Обама, която се ангажира с политики, насърчаващи новите работни места, докато Европа търси икономии. Според него след финансовата криза през 2008 г., „САЩ са преживели впечатляващ растеж, докато европейските икономики са в застой“.

Ципрас заяви, че Гърция бавно, но сигурно намалява безработицата в страната и възстановява доверието в своята икономика.

Обама подчерта, че САЩ имат непоколебим ангажимент към НАТО, като го определи като крайъгълен камък за американската политика за сигурност. Той още заяви, че само икономиите, няма да помогнат за възстановяването на гръцката икономика.

Ципрас благодари на Обама, че е дал на Гърция „морална и политическа подкрепа, по време на икономическата криза“.

„Ние вярваме в една единна и просперираща Европа. Това е добре не само за европейците, ами за САЩ и света. В администрациите на републиканци и демократи винаги е имало съгласие за абсолютната важност на НАТО“, заяви Обама пред гръцкия президент Прокопис Павлопулос.

„Строгите икономии не могат сами да гарантират просперитет. Това е посланието ми за останалата част на Европа“, заяви Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: