Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Ноември, 2016 21:24 2 168 23

Стратегия в 3 стъпки за решаването на кризата в Украйна

  • доналд тръмп-
  • стратегия-
  • украйна

Това ще е една от основните цели на Доналд Тръмп

Пред администрацията на новия президент на САЩ Доналд Тръмп ще има много предизвикателства, като едно от най-големите предизвикателства ще е решаването на кризата в Украйна. Анексията на Крим предизвика обтягане на отношенията между САЩ и Русия, които върнаха ситуацията във времената на Студената война.

Тъмп обеща нова политика спрямо Русия, основана на диалог , която може да положи основните на помирение.

Още новини от Украйна

За това и The National Interest предлага програма в три стъпки за преформатирането на отношенията между двете страни.

1 Русия и Запада трябва да постигнат някакво съгласие за статута на Крим за неограничен период от време. По този начин Балтийските държави бяха разглеждани по дипломатичен път от 40-те години до края на СССР. Това не е най-елегантния метод, но отговаря на реалността.

2 Страните трябва да се съгласят да запазят статута на Донбас като част от Украйна с ефективно прекратяване на огъня.

3 САЩ, Русия и Европа трябва заедно да се споразумеят за създаването на пакет от помощи за постигането на икономическо възстановяване на Украйна. Това трябва да се случи на ниво министри на външните работи. Украйна е обект на дългосрочен интерес за всички страни. Създаването на подобен пакет дава възможност на всички страни да изяснят останалите си политически различия. Сигналът за такава инициатива трябва да дойде от новата администрация на Тръмп, за да се покаже, че Владимир Путин не се пренебрегва. Така ще може да се възстанови конструктивната връзка между двете страни.

Естествено ще са нужни милиарди долари за подобна програма. В това число влиза възстановяване на инфраструктурата и компенсиране на бежанците от конфликта.

Всяка страна ще може да създаде своя формулировка за своя дял по финансирането на отделните проекти. Така всяка страна ще може да определи участието си като успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Бабичката щеше да запали света, добре че Тръмп спечели - десен консерватор, християнин, антиглобалист и човек против досегашната либерастка политика на щатите, ако това не е повод за радост не знам... картинката се допълва и от воя на разни либерални гейчета, лезбота, феминистки и т.н.
  • 2 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    тва не е решение.ако тръмп предприеме тези деиствия ще бетонира путин,което рано или късно ще доведе до сериозни проблеми за еврoпа и света като цяло.тва няма да се приеме от европа и особено от страните в близост до русия ,което ще доведе до разнобои при съюзниците .крим може да мине към русия ,но след като се върне в украина и се направи допитване на населението.всичко друго е компромис недупостим с положението и интересите на европеиските страни.освен това в донбас и крим имаше руска инвазия и ако тя не бъде осъдена и наказана ще се повтори в много скоро време.

    Коментиран от #3, #6, #7

  • 3 КОКО

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    То допитване се направи до населението.И то ясно каза че не иска да е в редиците на ЕС и да му диктува баба Меркел ,"краварите" и разните им производни кво да прави,както на теб диктуват.
    А кой ще накаже Русия и как,я кажи да чуем?
    Всеки знае че ако Русия спре енергийните доставки за Европа и Украйна,всичко ще падне на колене и ще се моли не на господ а на Путин.

    Коментиран от #5, #10

  • 4 maradona

    1 0 Отговор
    Коко, донякъде си прав, но в края на краищата Русия също не може да "спре кранчето" просто ей така. Като не продава откъде ще печели? Това, че Европа е най-големия потребител на руски газ е нож с две остриета - ако забелязваш, дори и при санкции, остро политическо говорене и т.н. Русия нито веднъж не се опита да заплаши Европа със спиране на газта и съм уверен, че това не е просто от добри чувства. Икономиката не ги позволява. Дори и да отсвири Европа и да тръгне да продава на Китай, да речем, изграждането на такава инфраструктура не става за 1 ден.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Крим можел да мине към Русия-на кой свят живееш? Крим е в Русия и едно джудже каза, че въпроса с Крим приключи.

    Коментиран от #9

  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Тролче, не се напъвай излишно! Работата с Крим и Донбас вече е изтинала. Не се ли научи от историята, че ако в близките няколко месеца не се предприеме нещо, нещата си остават така. Примери колкото искаш има и с руско и с американско участие.

    Коментиран от #11

  • 8 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "maradona":

    О напротив,може да спре кранчето ,и без особено големи сътресения в Русия. Русия е самодостатъчна държава и си има всичко. Но спирането на кранчето означава гореща война. Европа ще бъде принудена да нападне Русия,за да си търси тези суровини,както някога Хитлер,при това обединени всички държави. Няколко пъти,когато се решаваха важни въпроси ,по украинската криза, руснаците само намаляха налягането по тръбите, и в Европа започваха да препикават .Ще отговоря в един пост и на Мерцедес-Бенц. Бабичката спаси света. От нея се искаше да поведе коалиция от европейски и в последствие към тях да се присъединят и армиите ,знаем на кои държави. И да се отговори военно на руснаците в Крим. Германия отказа 3-ти път да запали световна война. А без германският войник, война срещу Русия не може да се състои. Останалите са "шрот" (отсевки) и ги пребиват за половин ден. За това и Меркел се измъкна със санкциите ,а те са вятър и мъгла, а и газа си тече и тече.

    Коментиран от #16

  • 9 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "на Деса шушито":

    за сега нищо не е приключило,макар да има популиски изказвания от страна на тръмп.крим е окупиран от русия ,но реално непризнат от нито една страна по света.нека видим как тръмп ще го признае и ще остане президент на сащ :)))!

    Коментиран от #12

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "КОКО":

    сега коко ли се кръсти?има лека разлика между това да направиш референдум за излизане от украина и да излезеш и да окупираш крим и след това да направиш референдум.
    всеки знае че ако спре енергиините доставки за европа русия ще фалира за три дни ,а европа ще мине на алтернативи на газа.нефт може да се взима от където искаш и е абсолютно същата работа като с газа.та ако руия е била на сметка до сега да е спряла газна ,не плаши гаргите с глупости.
  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кроко":

    няма спор ,нещата нека си останат така .крим и донбас непризнати бедни и все по-обедняващи с напускащо население.така се получава с окупаторите ,подобна ситуация се случи северен кипър преди 40 и кусур години.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Тръмп може да си казва каквото си иска. Нищо свързано с Крим не зависи от него, пък и от който и да е американски президент! Набий си го в малката, неправилно оформена главица. Няма вече украински Крим, няма и да има! На твоите господари може да им е криво, че не винаги става каквото кажат те, еле пък някой да им се опъне. Е вече това е факт, ти и онези от Козяк може да изгризите от яд плочките пред посолството ама sorry, ще си останете с бетона в уста!

    Коментиран от #17

  • 13 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Usраина до тук беше!!!
    Няма Клинтън, няма Usраина.
    Сега ще уволняват превратаджиите - президенто, министро, депутатите, олигарси те, крадците и убийците!!
    На цитата, които няма да са избягали в Ландн и Исраел, ще ги избесят.
    После Федерализация - Луганск субект, Донецк субект, Одеса субект и т.н.
    Постепенно вливане в Митническия съюз и в орбитата на Русия и братските държави.
    Това е единственият прагматичен, безкръвен, икономически приемлив план за бъдещето на тези славянски земи!!
    А Крим!?? Който бе подарен от комуниста украинеза безправно и незаконно!!!
    Крим вече е в другата Федерация - Руска!!!
    Мирно и кротко господа!!!
    Шшшшшт)))

    Коментиран от #19

  • 14 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    То бива глупости и лъжи, ама твоето няма мярке, бе! Я по добре ходи коментирай президентшата като някаква махленска клюкарка.

    Пурво руските военни си бяха в Крим, нищо не са окупирали. Второ това с фалита за три дни мислех, че си си го избил от главата, ама явно пак си дал воля на болните ти мечти. Трето, ако европа можеше да мина нещо алтернативно, вместо да използва руски газ, щеше да го направи отдавна. Има всякакви илтернативи, но няга глупаци, които да трошат луди пари, при положение че има нещо по-евтино. Няма как да минат само на ток, щото няма да издържи инцраструктурата, да не говорим, че няма и мощности. Тия неща не стават за 2-3 месеца, тролче. И котлите на газ не могат да работят с мазут. А ако американския втечене газ беше по,евтин, до се също щяха да са минали на него. Зарежи бълнуванията.

    Коментиран от #18

  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    И освен това не Крим и Донбас ще са в тежест за Русия, а Украйна ще тежи на Европа. Американците ще се измъкнат и ще оставят всичко на ЕС, а той какво ще направи е отделен въпрос.
  • 16 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ААА":

    Освен всичко, което казваш, Германия може да издържи на санкциите, за разлика от други икономики от ЕС. Бих казал че дори са изгодни за германските капитали в краткосрочен план. В Гърция много фирми от сектора на земеделието и преработката фалират, познай кой им купува активите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "кроко":

    кроко,разкажи ми за бензина мои човек,преди да ми обясняваш че лъжа ,чакам за бензина и кви са твоите ценности дето не са европеиски ?руските военни не са окупирали крим,тва е новата ти лъжа запомни го и него ще ти напомням всеки път.окупираха го според признанието на руския президент владимир путин казано в ефир, лъжко и направено на патриотичен филм.за фалита квото съм казал се е случило до сега ,реално русия е във фалит само дето изпомпва резервите си иначе приходите са много под разходите и тенденцията е траина ,което се признава от руските макроикономисти ,а и се вижда по- бързото обедняване на населението.и сега за газа ,едниственото предимство на газа е неговата екологичност нищо друго,запомни го добре кво съм ти писал .централите от газ лесно могат да минат на мазут,както и бяха в българия до преди 10 години ,а производните на газа са производни и на нефта.та до тук с уроците,а иначе жената на новия президент е вашата жена ,като се ожениш и ти ще си в неговата ситуация!

    Коментиран от #20, #21

  • 19 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    ха,ха,ха....ха,ха,ха...мечтите на руските тролчета са безплатни както и хорото и кебапчетата по време на избори :)!
  • 20 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Това,че България е полу-аборигенска държава и газифицирането тепърва предстои, съвсем не значи ,че и в останалият свят е така. В белите държави електричеството е за осветление , телевизия, и пране. За всичко друго има ГАЗИФИКАЦИЯ, за битови абонати. Не си горят горите в печките като нас. Преди години мръсните производства са били извън градовете, и с големи разходи за транспорт и екология. Газта е най екологично чистото и евтино гориво , и цялата индустрия е минала отдавна на него. В чертите на града индустриален център ,от който няма смог, не хвърчат сажди и канцерогенни елементи. Там където има евтина газ има и конкурентно производство. Ти какво предлагаш- Да се върнем 70-те год. и да ходим с маски на лицата.

    Коментиран от #22

  • 21 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    Троле, нали си бил учил финанси? Къв е тоя фалит, когато прихдите са повече от разходите. Я кажи кога се обявява едно дружество в несъстоятелност? Глупостите за газа №20 ти е натрил лъжлива сура, а и ако имаше нещо по-евтино и лесно, щяха него да ползват. Крим пак ти казвам, военните си бяха там, имат си ги базите имат си и договори за тях има си я и автономията, моггат да си пращат каквито искат и колкото искат войници там, но не е окупация, а автономната област си направи референдум за отделянето от Украйна и после за присъединяването към Русия. Аре бягай да дрънкаш лъжи някъде другаде.

    Коментиран от #23

  • 22 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    ти за путин си готов не с маска на лицето да ходиш ,а с некви работи на друго място :),а нас аборигените в европа не ни мисли нека спира путин газа ,ще се оправим и без неговите ресурси.европа се оправяше прекрасно без ресурсите на ссср през студената воина и ще го направи пак ако се наложи,но русия фалира на всеки 30-40 години и плаче на европа за да може да си изхрани населението.
  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "кроко":

    я вземи прочети внииииимателно кво съм писал ,а именно приходите са много под разходите,тва не е повече!газа е наистина евтин и чист ,но заменим както ти казах и то много лесно ако се наложи.междувременно и тенденцията му е да се намаля ползването му в европа през последните години заради топлите зими и веи тата .потреблението му от русия е спаднало наполовина и затова руснаците така дълбоко свалиха гащите ,демек цените.да и продължаваш с лъжите ,а?крим беше окупиран от руски воиски без опознавателни знаци ,така наречените зелени човечета.те овладяха институциите на украина там и след това се проведе въпросния референдум.тва путин го разказва в завръщането в родината ,въпросния филм ,има го в тубата .там завалията обяснява как взел решението да прати армията в крим и т.н. подробности ,та сега стана като с бензина в европа и ако някои трябва да бега си ти лъжко :)!