16 Ноември, 2016 20:04 1 968 0

Ключова визита на Обама в Германия (снимки)

  • барак обама-
  • германия

Основните теми ще са удължаване на санкциите срещу Русия заради намесата й в Украйна и бомбардировките в Сирия

Ключова визита на Обама в Германия (снимки) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Барак Обама пристигна на посещение в Германия, втората спирка от последната му външнополитическа обиколка като президент, предаде ДПА. 

Тази вечер американският президент има неофициална вечеря с канцлера Ангела Меркел, но основната му програма започва в четвъртък. 

Ключова визита на Обама в Германия (снимки)

Ключова визита на Обама в Германия (снимки)

Освен с Меркел, за която Обама е казвал, че е един от най-близките му съюзници, американският президент ще разговаря в петък в Берлин и с лидерите на Великобритания, Франция, Италия и Испания. Очакванията са основните теми да са удължаване на санкциите срещу Русия заради намесата й в Украйна и въвеждане на нови мерки заради бомбардировките в Сирия.

Срещата се провежда малко повече от седмица след победата на Доналд Тръмп на президентския вот в САЩ. Новоизбраният държавен глава е казвал, че ще се опита да постигне сближаване с Русия. Това засили съмненията на Стария континент за бъдещето на режима на санкции, въведени от Вашингтон и Брюксел през 2014 г., след намесата на Москва в Източна Украйна.

След срещата си с Тръмп Обама се опита да увери съюзниците на САЩ, че новоизбраният президент ще запази като цяло връзките на САЩ с други държави, включително с НАТО. Европейски представители обаче се опасяват, че Русия ще използва времето преди встъпването в длъжност на Тръмп, за нова офанзива в Сирия и Украйна.

Ключова визита на Обама в Германия (снимки)

От Германия Обама ще замине за Перу, където ще участва в срещата на високо равнище на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: