17 Ноември, 2016 08:22 2 694 14

Турски войници искат убежище в Германия

  • войници-
  • турски-
  • германия

Те служат в базата на НАТО Рамщайн

Турски войници, които служат в базата на НАТО Рамщайн са поискали политическо убежище в Германия. Това е потвърдила общинската администрация за телевизия SWR. Ако това се потвърди от Федералната служба за миграция и бежанци, според SWR е възможна дипломатическа криза .

Колко точно военнослужещи са поискали убежище не се съобщава от съображения за сигурност, както не е известно и къде те са настанени. Скоро войниците е трябвало да се върнат в Турция. Като причина да искат убежище турските войници са посочили политическата ситуация в Турция.

Военновъздушна база в Рамщайн е щаб-квартира на ВВС на САЩ в Европа ((United States Air Forces in Europe, USAFE)) и една от базите на НАТО. Според говорителя на НАТО сред войниците, които са стационирани там, се намират около 30 турски войници.

Телевизия SWR цитира политолога Маркус Мюлер от Техническия университет в Кайзерслаутен, според който може да се стигне до дипломатическа криза. Ако Федералната служба по миграция и бежанци даде политическо убежище на турските войници, това ще означава, че Германия приема Турция като неправова държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 1 Отговор
    Ако редови войник поиска убежище то това е дезертьорство..и по право трябва да излезе на военен съд..така е по цял свят..войникът не е политик да иска политическо убежище..редакцията що не пишеш за двамата чешки терористи обучени от германските тайни служби я и хванати на турската граница???
  • 2 Диди

    1 0 Отговор
    Хасане,военна армия и пр.това е ,,политика,,.Всеки гражданин,който е политически преследван в страната си,може да поиска убежище в друга.Не е лесно,разбира се. Хасане,защо мразиш германците?
  • 3 Хасан

    0 1 Отговор
    Германците са лицемерни..искат цяла Европа да им ходи по гайдата.. И даже обикновения германец е надменен.. Не гордост ами надменност.. Те зная най добре и всички трябва да ги слушат

    Коментиран от #7

  • 4 кроко

    1 0 Отговор
    Що не искат убежище в България: щото веднага хората на тиквата по всички нива на съдебната и изпълнителната власт, ще ги екстрадират обратно при приятеля му Ердоган.
  • 5 Хасан

    0 1 Отговор
    Да на Гьоте, Бетховен,Вагнер,Ницше но не на немската политика
  • 6 Хасан

    0 1 Отговор
    Ами да.. Браво на Бойко че не иска чужди проблеми.. Щото запада само това чака.. Виж какво стана с Украйна и Грузия..който сляпо вярва на Запада губи.. Всеки трябва да си гледа националния интерес..България също..ако трябва да си в добри отношения с Турция и Русия то трябва да си
  • 7 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Не германците, а тези които дърпат конците. Безспорно немските капитали имат изгода и съответно вина за много от нещата, които се случват в момента в Европа. Същото може да се каже и за Ердоган и хората му: иска да намаже от някой конфликт, но когато дойде време да плаща сметката, твърди че не той е поръчвал!
  • 8 Хасан

    1 1 Отговор
    Кроко, прав си.. Потърси в интернет снимките на Меркел с европейските лидери..погледни й дланите.. Как тя прави "окото ".знака на масоните, илюминати.. Тя праща послание на хората които са я назначили и казва ":Аз съм тука и съм с вас ",това е световната конспирация, световната олигархия която ни диктува кого да обичаме и кого да мразим
  • 9 Диди

    0 1 Отговор
    Хасане,всички знаем как си държи ръцете,но никой досега не е правил такова изказване като твоето,а по скоро ,,по сатирите,,са се шегували. Ако е така както описа,то нима мислиш,че няма интелигентни хора,които досега щяха да я изобличат?
  • 10 Диди

    0 1 Отговор
    Хасане,забрави ли че преди близо месец турски дипломати които са в Германия,поискаха политическо убежище?И те ли са терористи?
  • 11 Хасан

    0 1 Отговор
    Ама то важи за всички лидери..да не би да си мислиш че Ердоган го е избрал народа.. И него го избра световната конспирация.. Но неговата мисия е друга.. Целта е да се създадат конфликти.. Изток -Запад,Север -Юг..християнство мюсюлманството...конфликти,конфликти.. Изкуствени
  • 12 Хасан

    0 1 Отговор
    Добре Диди.. Дипломат що ще иска политическо убежище?! Той не е политик,не е опозиция.. А просто бюрократ.. Чиновник..защо без обвинения Турция ще иска да го съди??? И защо се страхува от съда
  • 13 Диди

    0 1 Отговор
    Хасане,дипломатите не са прости хора,те първи разбират накъде Ердоган води държавата.Те не искат да живеят в диктатура.Това е отговор,който трябва да се акцептира. Както се казва...никой не бяга от хубавото,,.
  • 14 Хасан

    0 0 Отговор
    Диди,може и да си права.. Но те са сигурно гюленисти и Ердоган прави чистка на гюленистите.. Никоя власт не нечия сянка.. Не може както гюленистите да се опитваш да управляваш с недемократични средства..ако ти се иска направи партия и вземи отговорност.. Това е демокрацията
Новини по държави: