17 Ноември, 2016 12:12 1 143 10

ЕП отлага визита в Анкара

  • еп-
  • брок-
  • пири-
  • турция
ЕП отлага визита в Анкара - 1

Европейският парламент отлага пътуването на своя делегация до Турция, съобщава в. „Хюриет“.

Причината е спор с турските власти за формата на срещите в Анкара. Това принудило председателят на Европейския парламент Мартин Шулц да обяви, че отлага мисията, докато условията на евродепутатите не бъдат изпълнени. Не можем да позволим подобна избирателна намеса за това кой с кого говори, аргументира се Мартин Шулц.

Председателят на парламентарната комисия по външни работи Елмар Брок, и докладчикът за Турция Кати Пири обмисляха да се срещнат, освен с представители на правителството и с хора от опозицията, и гражданското общество.

В същото време турските властите искаха стриктен контрол над разговорите с опозицията и представители на гражданското общество. Капката на търпението на евродепутатите преляла след като получили отказ от властите да приемат Кати Пири.

„Брок и Пири са представители на Европейския парламент и ние няма да позволим те да имат цензурирани срещи“, заяви в изявление Шулц.

Той не пропусна да посочи, че Европейският парламент остава открит за диалог с Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 0 Отговор
    Еее в Европа си мислят че шепа бюрократи могат да правят същото в Турция..пред Европарламента ще позволиш да се прави митинг в подкрепа на ПКК, да се развиват снимки на терористи които "в името на марксистко ленинска революционна борба"са взривили бомби на автобусни спирки и са убили невинни деца,след това ще ми говориш за човешки права.. Лицемери
  • 2 Гюнгюр

    0 0 Отговор
    Евала !Само така се отстоява политиката на падишаха.Скоро и с телескоп не могат видя Европа и европейските ценности........
  • 3 Диди

    0 0 Отговор
    Хасане,как си представяш ситуацията,която се описва по горе?европейски политици нямат право свободно да говорят в Турция....И ТЕ СА СИГУРНО ТЕРОРИСТИ.Хасане,терориста и тиранина,това е Ердоган.
  • 4 Гюнгюр

    0 0 Отговор
    Хасане,споходи ме една Алтън идея.С един куршум 2 таушана ,да се отблагодарим на турските политици като им изпратим великият стратег и идеолог Местан да им зададе проевропейска посока към либералните ценности на запада .Той в България и без туй стана банален.Може и да си вземе за помощ повече от съмишлениците си!!!
  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    Местан е голям политик.. Той като бивш седесар искаше Дпс един път завинаги да мине вдясно а не да разбива дясното.. Турция се опита да му помогне и щеше да се изгради оста Анкара-София -Берлин.. Но уви Москва надделя

    Коментиран от #7

  • 6 Хасан

    0 0 Отговор
    Диди,както за депутатите така и евродепутати важат закони..Как така ще подкрепяш терористи.. Не може да се срещнеш с хора които миналата седмица взривиха каймакамина (околийския управител)в службата!! Не може да подкрепяш насилие за политически цели
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Хасане, идеята на Гюнгюр е много добра! Взимайте си го в Турция Местан и ще ви оправи. И недей така да говориш, сякаш са минали парламентарни избори и Путин ги е спечелил. Минаха президентски избори и Радев не е човек на Путин. А и не виждам какво лошо има в Путин, нали твоя кумир Ердоган му прави мили очички нон-стоп и вече са приятели.
  • 8 Гюнгюр

    0 0 Отговор
    Хасане,така и така големия стратег и политик Местан се командирова в Турция да не забрави Марияна Георгиевата да си я вземе ,че тя горката без Местаня не може ..,.
  • 9 Хасан

    0 0 Отговор
    Ние трябва да окажем натиск върху институциите на ЕС да се промени..с тия бюрократи скоро ще се разпадне и Путин ще победи
  • 10 Хасан

    0 0 Отговор
    Путин си гони своя интерес,интересите на Русия и е нормално да се разбере..
Новини по държави: