Last news in Fakti

17 Ноември, 2016 20:40 2 537 12

Турция маха поста премиер

  • реджеп ердоган-
  • турция

Промяната е в рамките на конституционна реформа, която ще въведе президентска система на управление

Турция ще премахне поста премиер в рамките на конституционна реформа, която ще въведе президентска система на управление. Това разкри министърът на горите и водите Вейсел Ероглу, цитиран от NTV.

Той допълни, че в новата система ще има един или няколко вицепрезиденти. За министри ще бъдат назначавани лица извън парламента.

Основно условие в новата конституция е президентът да е член на партия. Конституционната реформа, за която от години се бори президентът Реджеп Ердоган, ще бъде внесена в парламента в най-кратки срокове, допълни Ероглу. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българолюбец

    5 0 Отговор
    Честито им султан!

    Коментиран от #3

  • 2 бургазлия

    4 0 Отговор
    И ние трябва да махнем длъжност "Президент", не я пиша случайно с кавички. Има президенти и Президенти....За какво ни е нашия П...т?!
  • 3 Местан

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българолюбец":

    А кой ще е велокия везир :)))))?
  • 4 машаллах

    5 1 Отговор
    Султаните не са имали премиер, имали са велик везир, велик ибрикчия, велик евнух, велик тюмбелин и велики гьонсурати...
  • 5 гост

    2 1 Отговор
    Вече съвсем ясно става кой ще е новия Садам и Кадафи .Който е тръгнал по тоя път ,хубаво не е видял .
  • 6 Tttttt

    2 0 Отговор
    A zdrasti
  • 7 Диди

    3 1 Отговор
    Турския народ трябва да реши дали искат диктаторска политика.

    Коментиран от #12

  • 8 Хасан

    0 2 Отговор
    Даааа.. Ако казваш че светът е по голям от 5 (страните за сигурност към ООН)и че трябва да има нов ред то световната олигархия ще те обвини в диктатура..Ердоган е като оня от филма матрицата.. Той ни казва да се осъзнаем че сме попаднали в матрицата и ние хората сме само да произвеждаме ток като акумулатор който зарежда голямата машина
  • 9 ААА

    2 2 Отговор
    Хора дето не са стъпвали в Турция,коментират Турция. Поне да бяхте отишли и един път там, да изядете по един "джигер" и тогава да говорите. Пътища,младо население,търговия,пълни заведения и магазини,И НАЙ-ВАЖНОТО,ТАМ ВСЕКИ БАЧКА ЗДРАВО„И Е ОСТАВЕН ДА БАЧКА,а тука само кражби и далавери. Ако в Турция дойде примерно само едно българско ХЕИ-спукана им е работата-ще ги затвори на 90%. Плащаш си патента,и повече не те интересува, на колко хора още по веригата трябва да плащаш. Там се мисли десетки години напред, а тук-колко можеш да откраднеш за един мандат-За наше голямо съжаление.
  • 10 ххх

    0 1 Отговор
    Всяка диктатура пада и е следвана от война...
  • 11 момо

    0 0 Отговор
    Новия диктатор, алчен за власт. Това е пагубно в 21 век с диктатура да управляваш страна и под страх на народа, не вярвам турците да са чак толкова профанирани че да го оставят да си развява тоя ... ама мюсюлмани все пак. Може да искат да се връщат към привитизма където ги води вожда им, днес не му трябва премиер, утре съд, вдруги ден правосъдие............направо всички власти да вземе и да миряса.
  • 12 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Дидке а народите на Крим, Донбас и Луганск никак не искаш да ги питат. Защо така бе душко? Шорош ли не дава?
Новини по държави: