Last news in Fakti

18 Ноември, 2016 14:25 1 624 5

Турците ще купуват руски ракети

  • пво-
  • турция-
  • ракети-
  • русия-
  • триумф-
  • с-400-
  • отбрана-
  • фикри ъшък

Турция водят разговори с Русия и няколко други страни

Турците ще купуват руски ракети - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският министър на отбраната Фикри Ъшък заяви, че Турция е в разговори с Русия за закупуването на зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф“, съобщи ТАСС.

„Ние водим разговори с Русия за С-400. Но също така водим разговори и с други страни“, заяви турският министър.

През миналия месец източници от турското външно министерство разкриха, че са готови да приемат оферти от Русия за изграждането на ПВО системи в страната.

През 2015 година Анкара отмени предварителната сделка с Китай заради опасенията на натовските си съюзници.

След затоплянето на отношенията с Русия турците не отхвърлят възможността да възложат именно на руснаците задачата за изграждане системи за противовъздушна отбрана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българолюбец

    2 0 Отговор
    Ние какво още чакаме или сме се договорили да ни охранява,, президента без премиер".!!

    Коментиран от #2

  • 2 Пол

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българолюбец":

    Ние чакаме Плевнята, Митов, Баце, и ансвере соммеоне такива Лапачи да благоволят да излязат от бикините си, където са си наврели тиквите надупени пред шефовете си отвън и да кажат - абе нали Турция ие НАТО страна? Що ония купуват, а ние купуваме Ф16 трета ръка че и на баснословни цени? И тогава да си направят клизмас четка за зъби да се покаят като монаси по потник насред площад Славейков и да благоволят да купят с парите, недоокрадени от КОЙ чрез ремонти на БДЖ и магистралит и то нови магистрали и да купят поне някакво свястно оръжие за БА понеже тия миссионери изпосталяха без техника и ще тръгнат на просия по света! Е, едва ли ще се случи с тия мафиотски паламуди на власт, но като идея не е зле. във всеки случай, какво ли ще каже Расмундсен и останалите от НАТО на тоя пазарлък? можеше да е Пейтриът. Аз съм фен на русското оръжие, но не съм на власт за да пазаря. но тия на власт се оядоха от простотии към нас и далавери та нема пари ни за шатско ни за рашън вече. Освен ако ги продадем политиците на някои като животински зооекспонат от рядък вид че да напълним бюджета? Уф, забравиф че ченгетата ги пазят. нема да можем и това.
  • 3 Bonuccci

    0 0 Отговор
    Tursite kupuvat teknologia na raketite i nqkolko 4ast ot s400 te uveli4avat s rusiq kosmi4eski otne6enieto za balisti4ni raketi tova e koito moje da pravq umni hora umni stupki ako tursite 6te pronasiq satan 2 kato tuskite e normalno ve4e sled 6 godini
  • 4 Д'Мин

    1 0 Отговор
    Турция е непредвидим партньор, още повече с управлението на Ердооан, било в икономически, политически и военен аспект. Рашъните щом ще им дават това оръжие, значи имат нещо по-напред. Отделно оръжието им за износ е "скопено"- пример самолетите и ПВО ракетите им. Имат си такава политика. Все едно да продадеш една наточена кола, но за вътрешно потребление същата такава да е софтуерно подобрена, плюс турбо.
  • 5 Хасан

    0 0 Отговор
    Ами прави са си хората...уж в един отбор с Запада ама Запада подкрепя терористи срещу Турция.. Правят митинги в подкрепа на. Юджалан, не арестуват Идилци които Турция ги връща,даже оня ден бяха хваната двама чехи обучени в Германия за тероризъм
Новини по държави: