Last news in Fakti

20 Ноември, 2016 11:35 1 035 4

Меркел ще обяви плановете за бъдещето

  • ангела меркел-
  • канцлер

Очаква се федералният канцлер да обяви кандидатурата си за четвърти мандат.

Меркел ще обяви плановете за бъдещето - 1
Снимка: БТА/АР

Очаква се днес Ангела Меркел да обяви кандидатурата си за четвърти мандат. В Берлин ще заседава ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС), чийто лидер е канцлерът на Германия.

Вчера вицеканцлерът Зигмар Габриел от социалдемократическата партия заяви, че Ангела Меркел ще се кандидатира. Парламентарните изборите са през септември догодина.

При успех в следващите общи избори Меркел ще бъде на власт до 2021 г. По този начин лидерът на ХДС ще се изравни с Хелмут Кол и Ото фон Бисмарк като най-дългогодишен ръководител на правителството. Меркел е канцлер на Германия от 2005 г.

Социолози предричат, че 62-годишната Меркел има всички шансове да оглави за четвърти път германското правителство след този вот. Повече от половина сънародници на Меркел желаят преизбирането й за още един мандат като федерален канцлер. Това показват данните от социологическо допитване, извършено от института за проучване на общественото мнение за в. Bild.

55% от анкетираните биха искали Меркел води правителството и след парламентарния вот догодина. На обратното мнение са 39% от германците.

Показателите за Меркел в обществното доверие отбелязват сериозен ръст. През август едва 42% от германците искаха нов канцлерски мандат на своя лидер, а половината от запитаните бяха против.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българолюбец

    1 0 Отговор
    Още един мандат и Европейския съюз вече няма да го има......
  • 2 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    надявам се да я изберат.до сега се показа като изключително добър политик ,въпреки огромния натиск и отговорности.
  • 3 Гневен

    2 0 Отговор
    За политически труп като МЕРКЕЛ има само едно бьдеще-на бунището на историята...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: