20 Ноември, 2016 11:57 1 708 4

Дутерте се оплака на Путин от САЩ

  • родриго дутерте

Поводът са критиките на Вашингтон срещу вълната от убийства в хода на неговата война срещу наркотиците

Дутерте се оплака на Путин от САЩ - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Филипините Родриго Дутерте срещна за пръв път с Владимир Путин, съобщава ТАСС. Двамата разговаряха в кулоарите на годишния форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество в перуанската столица Лима.

Двустранната среща, която продължи 45 минути, беше заснета с камера, след което акредитираните за събитието журналисти получиха достъп до видеото.

Скандалният Дутерте се възползва от случая да изнесе нова тирада по адрес на САЩ. "Напоследък виждам как западни държави тормозят малки държави. Но не само това, те са също и много лицемерни", каза филипинският президент. "Преструват се, че ще тръгнат на война, но ги е страх да го направят. Ето това не им е наред на САЩ и компания", обяви пред Путин лидерът на Манила. 

Преди да замине за Перу, Дутерте заплаши, че може да последва примера на Русия и да изтегли Филипините от Международния наказателен съд. Поводът са критиките на Запада срещу вълната от убийства в хода на неговата война срещу наркотиците.

"Ако Русия и Китай решат да създадат нов световен ред, аз ще съм първият, който ще се присъедини към него", заяви Дутерте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    0 10 Отговор
    да,новия световен ред ще бъде от пуин,дуерте, иран,мадуро ,фидел кастро и се надяват и китаиците да се включат за да платят сметката ама на поднебесната империя ич им не е!
  • 2 сербез путин

    1 6 Отговор
    Те китайците са си много добре и със стария световен ред ! А тия двамата могат да си говорят приказки от селски вечеринки!!!
  • 3 681

    8 1 Отговор
    Види му се края на толерасткия съюз, спете спокоино. Ще намерите нови господари. За вас е нормално да сте наведени, това е начина ви на живот. Всичко българско във вас е отдавна умряло.
  • 4 Диди

    1 5 Отговор
    При теб ли е умряло всичко българско?Кой според теб ще е ,,господарят,,?